Kahramanmaraş’ın sorunlarını sık sık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getiren, meclisin tatile girmesinin ardından da soluğu seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, doğudan batıya, kuzeyden güneye kentin bütün noktalarını gezerek vatandaşlarla istişarelerde bulunuyor. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek çözümü noktasında yerinde görüşmeler gerçekleştiren Aycan, bu kez ise mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde bulunan çay bahçesinde düzenlenen toplantıya katılan çok sayıda muhtar, mahalleleri ile ilgili sorun ve talepleri Aycan’a aktardı. Aycan ise sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacağını ve takipçisi olacağının sözünü verdi. Muhtarların özellikle Suriyeli sığınmacılardan kaynaklanan sorunları aktardığını dile getiren Aycan, şehir merkezindeki bazı mahallelerde ilkokul olmamasın kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. 

“ÇAĞLAYANCERİT’İ ALDIK AMA NURNAK’I ALMAK ÇOK ZORDU”
Muhtarların Suriyeli sığınmacılarla ilgili sorularını yanıtlayan Aycan, “Artık hükümet de yeni bir göç dalgası istemiyor ve bununla ilgili de bir duruş gösteriyor” dedi. MHP olarak AK Parti ile kurdukları Cumhur İttifakı’nın Türkiye için önemli olduğuna dikkat çeken Aycan, “Özellikle son seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bildiğiniz gibi biz Cumhurbaşkanımızın desteğindeydik. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhurbaşkanımızı biz de destekledik, hatta bizim adayımız dedik. Belediye Başkanlığı seçiminde Türkiye’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle şartların öyle gerektirdiğini düşünüyoruz, hala da bu şartların öyle devam ettiğini düşünüyoruz. Belediye Başkanlığı seçiminde yine Cumhur İttifakı olarak seçimlere girdik, ayrı bir aday göstermedik. Son iki seçim sonuçlarına bakıldığı zaman Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki Belediye Başkanlığı seçiminde de ittifak oluştuğu için Kahramanmaraş’ta Cumhur İttifakı olarak AK Parti’nin adaylarına bırakıldı. Bize Nurhak ve Çağlayancerit belediyeleri verilmişti. Zaten Nurhak’ı almak hakikaten çok zordu, Çağlayancerit’i çok şükür aldık ama Büyükşehir ve diğer ilçelerde AK Parti’nin adaylarını destekledik” ifadelerini kullandı. 

“İTTİFAKIZ AMA BİZİM FİKRİMİZ ALINMIYOR”
AK Parti ile seçim ittifakı esnasında hiçbir şekilde pazarlık yapmadıklarının altını çizen Aycan, kentle ilgili sorunlarda kendisinin fikrinin alınmadığından yakındı. Aycan, “Orada da bir seçim ittifakı yaptık fakat ortak bir hükümet değiliz. Bildiğiniz gibi ne Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı yardımcısı oldu, ne de hükümette herhangi bir bakanımız yok. Belediyelerde de Genel Başkanımızın tavrı şuydu, biz kimseyle pazarlık yapmayız, Cumhurbaşkanı ne uygun gördüyse bizim için de geçerlidir dedi. Biz gidip de şu belediyeyi isteriz, şu kadar belediye başkan yardımcılığını isteriz, şu kadar belediye meclis üyeliğini de isteriz demedik. Seçimler bitti, tabi ki biz de belediye başkan adaylarımız destekledik ama sonuçta hükümet AK Parti, Kahramanmaraş açısından bakarsanız da belediye başkanları AK Parti’nin belediye başkanları. Ne belediye başkanı ne belediye başkan yardımcıları, ne genel sekreter ne de daire başkanlıklarından herhangi biri MHP’li değil. Biz öyle bir çiğlik içerisinde de bulunmadık, destek içerisinde bulunduk. Onun için Cumhur İttifakı olarak bir seçim ittifakı yaptık ama beraber hükümet değiliz, belediyeleri de beraber yönetmiyoruz. Şehrimizle ilgili herhangi bir sorunda kendimin de deneyimi olmasına rağmen hiçbir toplantıya çağrılmadığımızı da belirtmek isterim. Üniversite öğretim üyesiyim, Sağlık Bakanlığı’nda Genel Müdürlük, müsteşarlık yaptım ama uzman olduğum alanlarda bile bizim fikrimiz alınmıyor ya da bizim fikrimize başvurulmuyor. Onun için biz Cumhur İttifakı süreci yaşadık fakat ne hükümetiz, ne de belediyeleri biz yönetiyoruz. Ben şehrin milletvekili olarak sizin sorunlarınızın, isteklerinizin ya da benim gördüğüm sorunların takipçisi oluyorum. Belediyeye, Valiliğe ve hükümete aktararak, bir kısmını yazarak bir kısmını da giderek çözmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar her mahalleye, her köye gitmeye çalışıyorum ve gördüğüm sorunları da yerine göre belediyeyle ilgiliyse belediyeye, valilikle ilgiliyse valiliğe aktarıyorum” dedi.  

“BAZILARI RAHATSIZ OLUYOR AMA BU KABUL EDİLMEZ BİR DURUM”
Kahramanmaraş’ın merkezinde bulunan bazı mahallelerde okul sorunun olduğuna dikkat çeken Aycan, “Üngüt’te incelemelerde bulunduk, Üngüt’te okul yok. Ben bunu kabul edemiyorum tabi ki. Üç yıl önce yıkılmış Üngüt İlkokulu, Üngüt’te ilkokul yok. Kahramanmaraş’ın merkezinde okul sıkıntısı var. Bunu dile getiriyoruz, dile getirdiğimizde bazıları rahatsızlık duyuyor. Kahramanmaraş’ın merkezinde ilkokullarda sınıflar 40 kişi olamaz, olmamalı. Bu eğitimi olumsuz etkiliyor tabi ki. Çocuk başka bir mahalleye, AKEDAŞ’ın okuluna gidiyor, 7-8 yaşındaki çocuk yürüyerek okula gitmek durumunda kalıyor. Mesela Kılavuzlu’da okul yok. Çağlayancerit’te hakeza daha farklı sorunlar var. Bugün sizlerle bir araya gelmek istedik, amacımız şehrimize hizmet etmek. Siz de gördüğünüz sorunları direkt iletiyor olabilirsiniz biz de MHP olarak, MHP’nin milletvekili olarak sizin sorunlarınızı sizin ağzınızdan dinlemek ve takipçisi olmak için de organizasyon yaptık. Geldiğiniz için teşekkür ederim, İnşallah şehrimize faydalı olur, vatandaşlarımıza da hizmet etmiş oluruz hep birlikte. Allah ömür verirse de en azından 4 yıl, seçim olmaması için de uğraşıyoruz tabi ki bir taraftan da” şeklinde konuştu. 

“MHP OLARAK KRİZ ÇIKARMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Türkiye’de bazı çevrelerin hükümet değişikliği olması için kriz çıkması yönünde çalıştığını fakat MHP olarak bu çevrelerin karşısında durduklarını aktaran Aycan, “Ülkede kriz çıksın, ekonomik kriz olsun da seçimler tekrarlansın diyen siyasi kriz arkasından iktidar değişikliği talep edenler var. İnşallah onlara fırsat vermemek için MHP olarak daima mücadele ediyoruz. Tabi ki olan ya da yapılmak istenenin Türkiye’de bir hükümet krizi, bir kaos çıkartmak olduğunu biliyoruz. MHP olarak izin vermeyeceğiz, vermemeye de çalışıyoruz. Şuan daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var ve verdiğimiz de bir söz var. 2023 yılına kadar da iktidara, sayın Cumhurbaşkanına destek olacağımıza söz verdik. Şuan ki konjonktürde de tavrımız bu, o yüzden de hükümetle mecliste de birlikte hareket ediyoruz. Elbette sorunlarınız var, bunları dile getiriyoruz. Bu yaparken de asla AK Parti’ni de yıpratmaya yönelik bir politikamız olmayacak, daima destek olacağız. Çünkü ülkemizin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Sorunlarımızı da İnşallah çözeriz, belediye başkanlarımıza da hükümete de destek olmaya devam edeceğiz. Vatandaşın hizmet beklediğinin de farkındayız, bunu da dikkate alarak takipçisi olacağız. Elimizden geldiği kadar da çözüm üretmeye devam edeceğiz. Bu anlamda toplantımızı önemsiyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu. 
Aycan’ın konuşmasının ardından mahalle muhtarları sorun ve taleplerini sırasıyla anlatı. 
Toplantı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz