MHP Onikişubat İlçe Başkanlığı ve MHP Onikişubat Kadın Kolları'na 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı programında buluştu.

Kahvaltıya, MHP Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, MHP Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Aysun Çutay, MHP Merkez Eski İlçe Başkanı Ömer Özkan, MHP Milletvekili Adayı Neslihan Koca Nergiz ve Şule Arıkan, MHP Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan çok sayıda partili, yönetici, vatandaşların ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Mhp Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli Onikişubat Kadın Kolları İlçe Başkanlığı, saygıdeğer hazırun ve kıymetli basın mensupları, MHP Onikişubat Kadın Kolları İlçe Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen bu güzel kahvaltıya hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak sözlerime başlamak istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, Bu günü kutlamayı en çok hak eden Türk Kadınının olduğuna inanıyoruz. Bizim kadınlarımız Atillaları, Yavuzları, Fatihleri, Mustafa Kemalleri, Başbuğ Alparslan Türkeşleri ve Lider Devlet Bahçelileri doğurarak bu büyük şahsiyetler vasıtasıyla da dünyaya nizam vermenin onurunu taşımaktadırlar. Türk kadını toplumun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve saygının kaynağı olmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Cennet anaların ayakları altındadır” Hadis-i Şerifi ile cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen ve değersiz olarak görülen kadınları adeta baş tacı yapmış ve kadınların ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Türk Kadınının geçmişimizde ortaya koyduğu yüksek sadakat, cesaret ve ahlak timsali olmuş birçok abide kadın şahsiyetleri içimizden çıkardığı görülmektedir. Gevher Nesibeler, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Senem Ayşeler gibi birçoğunu da bu vesile ile rahmetle anıyorum. Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ve demokrasinin gelişmesiyle; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan; iş dünyasına kadar üstlendiği görevleri her alanda başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır. “Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın.” sözü ile devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, toplum içinde kadınlarımızın önemine değinmiş ve Türk kadınını dünyadaki birçok devletten önce medeni ve siyasi haklara kavuşturarak, kadınlara verdiği önemi ve değeri göstermiştir. Son zamanlarda kadınlarımıza yönelik insanlıklı dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir” dedi.

'KADINI YOK SAYAN TOPLUM, ADINI YOK SAYAN BİR TOPLUMDUR'

Konuşmasının devamında Şeker şunları kaydetti: “Son derece hazin ve trajik bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çok zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır. Sokak ortasında arkası arkasına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen caniler tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır. Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Kadınlara, yalnızca sözde kalan pozitif ayrımcılık iddiasında bulunanların; aymazlığı, gafleti ve tedbirsizliği suçun ve suçlunun üremesi için uygun bir ortam hazırlamaktadır. Unutmamak gerekir ki, demokrasinin uygulanmasını ve gelişmesini engelleyen etkenler ile kadın haklarının ihlal edilmesine yol açan hususlar bir ve aynıdır. Şüphesiz gelişmiş ve medeni bir toplumun en başta gelen özellikleri arasında kadınlara yönelik baskının, şiddetin, hakaretin, eşitsizliğin ortadan kalkması yer almaktadır. Bu vesile ile MHP Onikişubat İlçe Başkanlığı ve şahsım adına; kadınlarımızın aklına, bilgisine, asaletine, çalışkanlığına, ferasetine, ve gücüne olan inancımızla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz