MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, MDK Üyesi Sermet Yıldız ile diğer aday adaylarında katıldığı Elbistan çıkartmasında MHP heyetini kalabalık parti grubu karşıladı. Aday adaylarının kendini tanıttığı seçim bürosu açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, 24 Haziran seçiminin önemine vurgu yaptı. “MHP’nin bu seçimde 2 stratejisi vardır. Birisi cumhurbaşkanı seçiminde cumhurbaşkanımızın seçilmesini sağlamaktır. Diğeri de milletvekilliği seçiminde TBMM’de MHP’nin güçlü ve kuvvetli bir şekilde temsil edilebilmesini sağlamaktır. Bu bizim seçim stratejimizdir” diyen Aycan, sistemin gerekliliğine dikkat çekti.

BU SEÇİM DİĞER SEÇİMLERDEN FARKLI BİR SEÇİMDİR”
Aycan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğimiz gibi 24 Haziran’da bir kez daha seçim yaşayacağız. Bu seçim diğer seçimlerden farklı bir seçimdir. İlk defa Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekilliği seçimini birlikte yaşayacağız. Bu Devlet Bahçeli’nin oluşturduğu yeni devlet modelidir. Genel Başkanımız Türkiye’de anayasal değişikliğin öncülüğünü yapmış ve yeni bir sistem oluşmasına fırsat vermiştir. Yeni sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Genel başkanımızın mimarı olduğu bu proje AK Parti tarafından da kabul görmüş ve birlikte TBMM’ye sunulmuş, bu bağlamda da değişiklik olmuştur. Bugün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nde artık yeni bir sistem vardır. Bu sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir ve bu sistemin gereği olarak ta MHP, AK Parti ile birlikte ittifak yapmıştır. Bu ittifakta cumhurbaşkanı adayımız şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hep birlikte hem MHP olarak hem AK Parti olarak cumhurbaşkanımız ortak aday gösterilmiştir. Bu nedenle seçimlerde bir cumhurbaşkanımıza oy vereceğiz bir de milletvekilliği seçimi yapacağız. Onun içinde kendi partimize kendi listemize oy vereceğiz. Bugün burada bir kısmının kendisini tanıttığı Kahramanmaraş bölgesi için 32 milletvekili aday adayı arkadaşımız başvuru da bulunmuştur. Bugün burada 14 tanesi bulunmaktadır.”

15 TEMMUZ ÜLKEMİZ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”
15 Temmuz’un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirten Aycan, “Biz Salı gününden itibaren Kahramanmaraş’ta seçim çalışmalarını başlattık. Hep birlikte ilçe ilçe geziyor. Beraberinde halkımızla bir araya geliyoruz. Bugünde Elbistan’a geldik. MHP’nin bu seçimde 2 stratejisi vardır. Birisi cumhurbaşkanı seçiminde cumhurbaşkanımızın seçilmesini sağlamaktır. Diğeri de milletvekilliği seçiminde TBMM’de MHP’nin güçlü ve kuvvetli bir şekilde temsil edilebilmesini sağlamaktır. Bu bizim seçim stratejimizdir. Bu sistemin gerekliliğine inanıyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan dolayı beka sorunu yaşadığı bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmak gerektiğine inandığımız için bir ittifak yapmış bulunuyoruz. Çünkü 15 Temmuz’u birlikte yaşadık. 15 Temmuz’da yaşananlar ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Kimin kiminle iş birliğini yaptığını, kimin milli kimin ise gayri milli olduğunu çok iyi gördük. Bu yüzden devletimizin, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine inandığımız için ittifak yaptık. Bu ittifak sadece bundan sonraki dönemde değil bu zamana kadarda milletimizin önünü açmıştır. Bugün terör belasına karşı bu milli duruş sayesinde başarılar elde edilmiştir. Bugün uluslararası arenada Türkiye’ye karşı bir takım komplo yapan ülkelere karşı duruş sergilenmiştir. Yine bu milli duruş sayesinde Afrin’e çıkartma yapılmıştır. Millet ve ordu işbirliği ile Afrin’deki terör odakları yerle bir edilmiştir. Bu cumhur ittifakının bir başarısıdır” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ GENEL BAŞKANIMIZA GÜÇ VERMEK”
MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Sermet Yıldız ise şunları kaydetti: “Seçimlerde ülkemize, partimize daha iyi bir sonuç aldırmak için aday adayı oldum. Bu süreçte amacımız genel başkanımıza güç vermek. Genel başkan yardımcımızın elini Ankara’da güçlendirmek adına hepinizden Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek bekliyoruz. Bildiğiniz gibi bu seçimlere cumhur ittifakı adı altında giriyoruz. Genel başkanımızın 15 Temmuz’da ve sonraki süreçte ortaya koymuş olduğu irade tüm Türk halkı tarafından teveccüh görmüştür. Temelinde Türk milleti ve Türk devleti olan bu irade inşallah MHP’yi en yüksek çıtalara taşıyacaktır. Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız.”

Elbistan seçim bürosu açılışı sonrası Nurhak ve Ekinözü ilçe başkanlıkları ziyaret edildi.

Haber: Mahmut Beyaz


 

Editör: Mahmut Beyaz