Dulkadiroğlu Belediyesi’nin geçtiğimiz gün yapılan Meclis Toplantısı’nda alınan karara göre Kahramanmaraş MHP İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın bulunduğu sokağa Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı verilerek ölümsüzleştirildi. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın önerisiyle gündeme alınan karara göre oy çokluğuyla Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verilmesi kararlaştırıldı. Önerinin kabul edilmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, sokağın adının ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ olarak değiştirilmesi nedeniyle Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür etti. Basın toplantısında Akpınar, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını anlatan bir slayt gösteri yayınladı. Slayt sonrası açıklamalarda bulunan Akpınar, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK’lılarca şehit edildiğini söyledi.

ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ OLMASI NEDENİYLE”

Fırat Çakıroğlu’nun ölüm yıl dönümü olması nedeniyle sokağın adının değiştirilmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını belirten Akpınar, “Dulkadiroğlu İlçesi sınırlarında bulunan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’mızın bulunduğu sokağa, ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verilmesiyle alakalı toplandık. Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak ilçe kongremizi tamamlamamızdan 4 gün sonra Dulkadiroğlu Belediye Meclisi’ne katılarak, Dulkadiroğlu Belediyesi’nde Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’mızın bulunduğu sokağın adının Fırat Yılmaz Çakıroğlu olarak değiştirilmesini talep ettik. Neticede bugün itibariyle Dulkadiroğlu Belediye Meclisi’nden bu karar çıkmış bulunmakta. Ben başta Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ve Dulkadiroğlu Belediyesi’ndeki tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün aramızda Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış ve Dulkadiroğlu Ülkü Ocakları İlçe Başkanımız Ali Tufan’da bulundular. Ayrıca süreç içerisinde bize destek olan yönetici arkadaşlarımızın da tamamı buradalar. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü’nde dördüncü sınıf öğrencisi olan rahmetli şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu, hain şerefsiz PKK’lılarca şehit edildi. Tabi bu olaya karışanlardan bir tanesi müebbet hapis cezası aldı, biz rahmetlinin bu ay içerisinde de ölüm yıl dönümü olması nedeniyle malum sokağa Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verilmesi noktasında bir takım teşebbüslerde bulunduk. Ben bu bağlamda şunu söylemek istiyorum, Ülkücülük, Ülkü Ocakları ve Milliyetçi ve Ülkücü Hareket’in devamı ve bekası için canını feda eden tüm ülkücü şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum, Cenab-ı Allah mekanlarını cennet eylesin” dedi.

TÜRK DÜŞMANLARINA FIRST VERİLMEYECEK”

Ülkücü hareketin Türk düşmanlarına hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini dile getiren Akpınar, Afrin’de terörist unsurların temizlenmesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na da değindi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sözünü hatırlatan Akpınar, “İnşallah bundan sonraki süreçte de Milliyetçi ve Ülkücü Hareket var olduğu sürece Türk ve Türkiye düşmanlarına hiçbir zaman fırsat verilmeyecektir. Cenab-ı Allah Afrin’de mücadele eden Türk ordusunu muzaffer eylesin. Genel Başkanımızın söylediği gibi diyorum ki ya Afrin yıkılsın ya teröristler yakılsın” şeklinde konuştu.

FIRAT ÇAKIROĞLU ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ”

Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış ise, Fırat isminin önemli bir değerinin olduğunu belirterek, “Unutmayalım ki Fırat, bizler için artık Ağrı’dan doğup Basra’ya dökülen bir nehrin adı değil, bayraklaşmış bir mücadelenin Akşehir’den doğup Ege’ye dökülen ismidir. Bu anlamda rahmetli şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nun adını ölümsüzleştiren başta MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanımız Mustafa Akpınar olmak üzere çok değerli yönetimine, bu süreci başından sonuna kadar takip ederek sonuçlandırdıkları için Ülkü Ocakları ve tüm Ülkücü Gençlik adına çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Rahmetli şehidimizin ruhu şad olsun, Kahramanmaraş Ülkü Ocakları anıldığı sürece şehidimizin adı da anılacaktır. Tekrar Mustafa Akpınar’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz