“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” sloganı ile düzenlenen 6’ncı Elma Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Göksun Belediye Başkanlığı, Göksun Kaymakamlığı ve Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” sloganıyla her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Elma Festivalinin bu yıl 6’ncısı gerçekleştirildi. Festivalde konuşmasını yapan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın şunları söyledi:’’Göksun, tarihi geçmişi ve doğal güzelliklerinin yanında, son yıllarda yetiştirdiği elma, çilek, şeker pancarı ve patates gibi tarım ürünü ile adından söz ettiren bir ilçe haline geldiği artık herkesin malumudur. Bu ürünlerin başında ise rengi, aroması ve tadıyla ihracatta ve iç pazarda Göksun Elması olarak markalaşan ve tercih edilen elmamız gelmektedir. Bu nedenle Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı sloganıyla 6 yıl önce dönemin Kaymakamı, şimdi ise Bayburt Valisi olan Sayın Ali Hamza Pehlivan’ın öncülüğünde başladığımız Göksun Elma Festivalinin 6. yapıyoruz.

45 BİN TON ELMA ÜRETİYORUZ!

Başkan Aydın:’’Kesintisiz olarak bu festivali sürdürmenin buruk mutluluğunu yaşıyoruz. Burukluğumuz konuşmamın başında ifade ettiğim gibi son günlerde bu aziz vatanın bekası için verdiğimiz şehitlerimizdir. İlçemizde yaklaşık 32 bin dekar alanda modern tekniklerle yetiştirilen Göksun Elmasının yıllık üretim miktarı yaklaşık 45 bin ton civarındadır. İlçemizin iklim koşullarına bağlı olarak gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı, elma üretiminde ilçemize üstün özellikler sağlamaktır. Bu nedenle Göksun elması daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip olmaktadır. Cenabı Allah’ın Göksun’a özel sunduğu bu lezzet sayesinde ilçemizde üretilen elmalar, ihracatın yanı sıra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde, büyük marketlerde Göksun Elması olarak talep edilmektedir. Kıymetli çiftçi kardeşlerim, her zaman olduğu gibi bir kez daha ifade etmek isterim ki, bu gün güzel ilçemiz Göksun’da ulusal boyutta önemli bir yere sahip olan elma için bir festival yapılıyorsa, biliniz ki bu sizlerin özverili çalışmaları ve emeklerinizin sonucudur.

GÖKSUN ELMASINI TÜM TÜRKİYE’DE TANITIYORUZ!

Başkan Aydın:’’Bizler de Göksun Belediyesi olarak, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak elde edilen bu elmaların en iyi şekilde tanıtımını yapmak ve pazar oluşturmak sureti ile hem sizlerin aile ekonomisine hem de ilçemizin ekonomisine katkı sağlamak için mücadele veriyoruz. Değerli hemşerilerim, şunun net olarak bilinmesini istiyorum. Yaptığımız tanıtım faaliyeti sadece yılda bir defa festival düzenlemekten ibaret değildir. Yıl içerisinde farklı şehirlerde düzenlenen çeşitli fuar ve etkinlikler başta olmak üzere çalıştay ve toplantılara katılarak Göksun Elmasının tanıtımı için gayret sarf ediyoruz. Göksun elması dünyada hak ettiği yere gelene kadar bizim faaliyet ve çalışmalarımız aralıksız sürecektir. Konuşmama son verirken, Göksun 6. Elma Festivalinin, başta çiftçilerimiz olmak üzere, tüm Göksun’a hayırlı olması temenni ediyor, festivalin organizasyonunda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, uzaktan yakından gelerek festivalimize katılan tüm misafirlerimize saygılar sunuyorum.’’ Dedi.  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festival Kapmasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri ve teşekkür belgeleri verildi. Yarışmalar sonucunda ödül alan kişiler ise şöyle;

En İyi Kırmızı Elma;

İbrahim IŞIK

Serdar ÖZBEK

Mehmet Hanifi GÜVENER

En İyi Sarı Elma;

Hatice GÜRBÜZ

Feriha AZGIT

Hikmet AKSU

En İyi Elma Pastası;

Derya ELBİSTAN

Gülseren CİHAN

Esma DEĞİRMENCİ

Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz