Koronavirüs (COVİD-19) salgını başlangıçta Çin’i etkilese de bugün küresel bir tehdit haline gelirken, bugün 6 kıtada 150’den fazla ülkeye yayıldı. Dünya kamuoyunu kasıp kavuran koronavirüs enfeksiyonu Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların çalışmalarına rağmen Türkiye’de de görülürken, resmi makamların yaptığı açıklamalara göre 59 vatandaş hayatını kaybetti. Yaşanan gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen koronavirüs toplantısı sonrası bazı kararlar alınmıştı. Toplantıda eğitim ve öğretime ara verilmesinin yanı sıra spor karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasına kadar birçok karar alınırken, umuma açık eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın mesafede bir arada bulunması sebebiyle hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle marketler haricindeki birçok işletmelerde faaliyetler geçici olarak durduruldu. Faaliyetleri devam eden işletmelerde ise koronavirüs tedbirlerine azami özen gösteriliyor. Faaliyetine devam yerlerden bir tanesi de Kahramanmaraş Meyve ve Sebze Hali. Kentin meyve ve sebze ihtiyacının karşılandığı en önemli merkezlerden biri olan Meyve ve Sebze Hali’de koronavirüs tedbirlerinden nasibini aldı. Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın desteğiyle Meyve ve Sebze Hali baştan aşağıya dezenfekte edildi. Kahramanmaraş Meyve ve Sebze Hali’nde alınan tedbirleri Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan anlattı.

ODA OLARAK BİR DİZİ ÖNLEMLER ALDIK”

Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası olarak Meyve ve Sebze Hali’nde bir dizi tedbir aldıklarını anlatan Başkan Halit Orhan, “Koronavirüs, bugün dünyayı tehdit eden ve yayılma hızı sebebiyle önlem alınması gereken bir konu. Dünya genelinde ve ülkemizde maalesef binlerce ölüme sebep oldu. Biz de bu virüse karşı Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası olarak bir dizi önlemler aldık. Bu önlemleri alırken bizlere destek veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bütün esnaflarımız ve halci arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Bütün esnaflarımızı Sağlık Bakanlığımızın anlattığı tedbirler kapsamında bilgilendiriyoruz, maske ve eldiven takmalarını, iş yerlerinin temizliğine daha fazla özen göstermelerini, sık sık havalandırmalarını söylüyoruz” dedi.

HALKIMIZA EN HİJYENİK ORTAMDA HİZMET VERMENİN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”

Kent halkına en temiz, güvenilir ve uygunlu hizmeti vermenin çabası içerisinde olduklarına vurgu yapan Orhan, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası olarak halkımızı en temiz, en güvenilir, en uygunlu nasıl hizmet verebilmenin çabası içerisindeyiz. Çünkü bizim meyve ve sebze halimiz büyük bir yer ve çok büyük bir önemi var. Buradaki meyve ve sebzeler kentin birçok noktasına dağılıyor, insanların evlerine giriyor. Oda olarak halkımıza hem en uygun hizmeti vermek ve en hijyenik ortamlarda fayda sağlamanın çabası içerisindeyiz. Bunu da yapmaya devam edeceğiz. Aldığımız koronavirüs tedbirleri esnaflarımızın da beğenisini kazandı, memnun oldular. Tabi ki öncelikle onların ve müşterilerin sağlığı bizim için çok önemli. Biz sürekli halimizi geziyoruz, yapılması gerekenleri de anlatıyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bütün esnaflarımız teşekkür ediyor. Biz her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz ve alacağız da. Bizim birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, daha önce olduğu gibi bu süreci de başarıyla atlatacağız.”

FİYATLAR HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR”

Fiyatların her geçen gün düştüğünü anlatan Orhan, “Kahramanmaraş Sebze ve Meyve Hali esnafları olarak halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Bugün itibariyle artık fiyatlar her geçen gün düşüyor. Fiyatlarda hiçbir sıkıntı yok, tek ricam halkımızdan domates kalmadı, patates kalmadı gibi spekülasyonlara inanmasınlar, böyle düşünmesinler. Her şeyimiz var ve vatandaşlarımızın hiçbir ürünü yüksek fiyatla alacağına inanmıyorum. İlk günlerde halkımızda ciddi bir tedirginlik ve korku vardı. Yoğun bir şekilde fazla fazla alışveriş yaptılar, kendilerine kalmaz düşüncesiyle. Ama herkes rahat olsun meyve ve sebze ile ilgili öyle bir dönemdeyiz ki tam hasat zamanı, sadece limon da sıkıntı olabilir o da biliyorsunuz ki Eylül ayında çıkar. Onda da istek çok olursa fiyatlar yükselir, istek az olunca fiyat normale döner. Vatandaşlarımızdan en önemli ricamız korkuya kapılmamalı, elimizde yeteri kadar stoğumuz var, fiyatlarda da düşme var. Dalgalanma oldu ama şuan da herşey normale döndü. Allah’a şükürler olsun bu zorlu süreci çok rahat bir şekilde sıkıntı yaşamadan atlatacağız” şeklinde konuştu.
 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)



 

Editör: Mahmut Beyaz