Meteorolojiden 6. Bölge Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamaya göre 7 ili sıcak hava dalgası bekliyor. Bu iller arasında Kahramanmaraş’ta var. Kahramanmaraş’ta sıcaklık 40-41 derece olması bekleniyor. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep için kuvvetli sıcak hava uyarısı yaptı. Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep’te, cuma gününden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkili olması bekleniyor.

HAVA DURUMU KAÇ DERECE OLACAK?      

Bölgede gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının,  Adana’da 40-42, Mersin merkezde 37-38, Mut ilçesi ve çevresinde 44-46,  Osmaniye’de 40, Hatay merkezde 42 ve doğu ilçelerinde yer yer 47,  Kahramanmaraş’ta 40-41, Kilis ve Gaziantep il merkezlerinde 40-42 ve bazı  ilçelerinde (Araban-Karkamış-Nizip-Elbeyli) 44-45 derece olması tahmin ediliyor.          

SICAKLIKLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DÜŞECEK!

Sıcak hava dalgasının, önümüzdeki hafta etkisini kaybedeceği ve hava  sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği bekleniyor. Açıklamada, aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği  olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak  üzere vatandaşların, 10.00-16.00 saatleri arası güneş ışınlarına direk maruz  kalmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.  

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz