Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Kurban Bayramı’nın sevinç ve heyecanı yaşanıyor. Ramazan Bayramı’nın geçmesinin ardından dört gözle beklenen ve huzur, mutluluk, bereketin temsilcisi olan Kurban Bayramı’nda kurbanlık keserek dini ibadetini yerine getiren vatandaş, her bayram da olduğu gibi yine bu bayramda da aile büyüklerini ziyaret ederek görevini yerine getirdi. 4 günlük Kurban Bayramı’nda vaktinin büyük çoğunluğunu kurban kesmeye ve aile ziyaretlerine ayıran vatandaş, bayramın son gününde “Fırsat bu fırsat” diyerek, mesire alanlarına akın etti. Bayram boyunca iş yoğunluğundan dolayı ailesiyle birlikte evinde bir mangal sofrası dahi kuramayan vatandaş, başta Muhsin Yazıcıoğlu Parkı olmak üzere kentin dört bir tarafındaki mesire alanlarına giderek mangal sofrasını burada kurdu. Ağaçların gölgesi altında mangal keyfi yapan vatandaş, hem serinledi hem de bayramın tadını çıkardı.

Mesire alanlarında mangal sofrası kurarak, keyif yapan bazı vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları…

ÇAYI, MANGALI, ETİ ALDIK, PİKNİK YAPMAYA GELDİK”

Ömer Sağmal
Kurban bayramı tatili bu yıl daha iyi ve daha yoğun geçti. Çalıştığımız için baya bir dinlenme fırsatı bulabildik. Çocuklarımız ve akrabalarımızla beraber bayram tatilimiz iyi geçiyor. Kurbanımızı kestik işlerimizi bitirdik, eti, mangalı, çayı alıp son günleri güzel geçirmek istedik. Havaların da sıcak olması dolayısı ile mesire alanlarını tercih ettik. Yarın iş başı yapacağız artık bugün son gün artık bir dahaki bayrama tatilimiz olacak inşallah her bayram istediğimiz gibi güzel geçer.

ANCAK BUGÜN FIRSAT BULABİLDİK”

Fatma Sağmal
Bugün bayramın son günü tabi onun üzüntüsü de var ama bu bayram güzel geçti. Mutlu, huzurlu ve neşeli geçiyor. Çocuklarımla beraberim, akrabalarımla beraberim, bayramın tadı böyle çıkıyor. Allah’ım daha güzel günlere çıkmaya daha iyi bayramlara çıkmayı nasip etsin. Tabi bayram yoğun geçti telaş vardı, et telaşı misafir telaşı derken bu da bitti çok şükür.

TORUNLARLA VAKİT GEÇİRİYORUM”

Mehmet Kara
Kurban bayramı güzel geçiyor. Bende yaşlandığım için torunlarla birlikte vakit geçiriyorum. Biz bu bayram Muhsin Yazıcıoğlu mesire alnını tercih ettik Burası serin oluyor, diğer yerlere göre. Zaten havalar çok sıcak, en iyi yer burası dedik ve buraya geldik. Bugünde bayramın son günü olduğu için doyasıya tatilin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Etimizi de alıp geldik burada yedik daha doğrusu eş dost ziyaretinden aslında bugün fırsat bulabildik tatil yapmaya. Umarım her bayram dolu dolu mutlu ve huzurlu geçer.

SERİN YERLERİ TERCİH EDİYORUZ”

Seher Kara
Bayram’ın bugün son günü olduğu için yorgunuz biraz. Dolayısı ile bizde işlerimizi bitirdik ve bugünü de, bu son tatil gününü de çocuklarımız ve akrabalarımızla geçiriyoruz. Yarın eşlerimiz işe başlayacaklar, onun için bizde bugün tatilin son gününü yaşıyoruz. Havalarda bilindiği gibi çok sıcak olduğu için serin yerleri tercih ediyoruz. Temennim her bayram mutlu ve huzurlu geçer.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz