Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın seçimli Olağan Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Memur-Sen Başkanlığı’nda düzenlenen kongrede mevcut başkan Abdülaziz Aydın ve Sağlık-Sen Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci yarıştı. Oldukça seviyeli ve sağ duyulu bir ortamda gerçekleştirilen kongre sabah saatlerinde başlarken, denetim ve faaliyet raporları okundu. Raporların okunmasının ardından seçime geçildi. Kongrede Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın 11 hizmet kolunda görev yapan 71 üye oy kullandı. Seçim sonucunda ise mevcut başkan Abdülaziz Aydın 71 delegenin 38’ini alırken, Sağlık-Sen Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci ise 33 oy aldı. 5 oy farkla rakibini geride bırakan Aydın, hem güven tazelerken, hem de kendisinin ikinci dönemini başlatmış oldu. Seçimin ardından her iki aday da birbirini tebrik ederken, birlik ve beraberlik görüntüleri verdi.

MEMUR-SEN AİLESİ İÇERİSİNDEKİ BİR YARIŞ OLDU”

Kongre sonrası açıklamanda bulunan Abdülaziz Aydın, Memur-Sen ailesinin kendi içerisinde yarış yaptığı belirterek, “Memur-Sen ailesi içerisindeki bir yarış oldu. Dolayısıyla Memur-Sen’in 11 tane hizmet kolu var, 11 hizmet kolunun kendi arasındaki bir temsil yarışını yaptık, Memur-Sen’in il temsilciliğini seçmiş olduk. Konfederasyonun ikinci büyük sendikası olan Sağlık-Sen Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci de bu yarışa dahil oldu, ikimiz yarıştık. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir seçim gerçekleştirildi. 11 hizmet kolumuzun temayülü benden yana oldu, Bünyamin Mutlu Demirci başkanımdan yana da çıkabilirdi. Bu nihayetinde normal işlerin üzerine ekstra yüklenecek bir iş ve işlemler. Hakkımızda hayırlısı buymuş, ben bütün destek veren ve vermeyen camiamızdaki delegasyona, bizi takip eden gönüldaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

SENDİKADAN DAHA İLERİ DÜZEYDEYİZ”

Yeni dönemde hedeflerini anlatan Aydın, “Yeni dönemde biz bir önceki Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen başkanlığı olarak işe yönelik çalışma yapacağımızı söylemiştik çünkü Memur-Sen Konfederasyonu’nun günümüzde uluslararası alana açıldığını kamuoyunda ve diğer sosyal medya organlarında görüyoruz. Bu iş hamlelerini yaparken diğer taraftan da temsil ettiğimiz dünyanın zihniyetinin gereklerini, gerekçelerini, arka planını üyelerimize anlatmak zorundayız. Bu aslında işe yönelik teşkilat eğitimi. Biz yeni bakış açılarıyla, bakış argümanlarıyla devam edeceğiz. Nihayetinde özelde üyesi, genelde vatanı ve milleti için uluslararası alanda tüm mazlum ve mağdur coğrafyaları için çalışan bir teşkilatız. Sendikadan daha ileri düzeydeyiz. Hem Memur-Sen’iz, hem Mazlum Sen’iz hem de Merhamet-Sen’iz. Dolayısıyla sendikamızın genel başkanımızın çizmiş olduğu istikamette sonuna kadar yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz