Yedi Dost Derneği Başkanı aslen Kahramanmaraşlı Av. Erol Kıraç ve yönetim kurulu üyeleri askerlere özel olarak yaptırdıkları cep boy Kuran-ı Kerimleri dağıttı. Burada bir müddet dua eden grup, daha sonra kestikleri kurbanı Hassa Belediyesine teslim etti. Hassa Kaymakamlığı, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Hassa Belediye Başkanlığını ziyaret eden heyet bölge hakkında bilgiler aldı. Terör örgütü YPG-PYD ‘nin Afrin bölgesinden attığı roketlerden birinin Hatay Reyhanlı ilçesine düştüğü evde Şehit olan 17 yaşında ki lise öğrencisi Fatma Avlar’ın baba ocağına ziyaretler bulundu. Ziyarette dualar ve Kuran-Kerimler okunup, başsağlığı dilendi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel burada yaptığı açıklamada: “Dün Çanakkale’de olduğu gibi, ordumuz Yedi Düvele karşı burada savaşıyor. Geçmişte açık açık gelmişlerdi, bugün ise gizli gizli maşaları kullanıyorlar. 5000 tır genel malzeme örgütlerin birbiri ile çarpışacağı silahlar değil, devletlerin devletler ile çarpışacağı silahlar. Dolayısı ile biz kimin ne yapmak istediğini biliyoruz. Onları Arz-ı Mevud hayaller, Irak’tan Akdenize kadar açmaya çalıştıkları bu koridoru, terör koridorunu inşallah Türk Silahlı Kuvvetlerimiz huzur koridoru haline getirecek inşallah” dedi.

HER YERE GİRECEĞİZ

Demirel Konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşte Elbab’dan Cerablus’tan Mehmetçiklerimiz girdi bugün Afrin de girecek Allah’ın izni ile giremezsiniz denilen Membiç’e de gireceğiz. Burada Arap ırkları, başta yine taşeron olarak sözde Kürdistan hayalleri, arkadan arz-ı mevud (vaat edilmiş topraklar) ile büyük İsrail hayalleri. Bunlar hayalde kalacak, Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu vatana hainlik yapmak isteyenlere fırsat vermesin. Biz biliyoruz ne yapmak istediklerini, nereye gitmek istediklerini ama bizimde hedeflerimiz var. Bizimde hayallerimiz var. İkbalde ve istikbalde hedeflerimiz var. İnşallah millet olarak. Ümmetin bizden beklentilerini, mazlumların bizden beklentilerini biliyoruz. Ve bu beklentilere bu aziz millet cevap verecek. Tarihte ki o sahip olduğu şanlı yerlere tekrar yükselecek. Temennimiz ümidimiz böyle tekrardan hepinize hoş geldiniz diyorum. Davanızın yanındayız, ilçemize şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum”

HERŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ

Yedi Dost Derneği Başkanı Av. Erol Kıraç ise şunları söyledi: “ Yedi dost derneği İstanbul’da kuruldu. 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra ortaya çıkan sıkıntılı süreçte devlet ve milletine destek olmak amacı ile genç ve yerli kadroların bir biri ile bir araya gelerek kuruldu. Yedi Dost Derneğinde hukukçular, iş adamları, eğitimciler ağırlıkta ve bütün Türkiye’de teşkilatlanmak gibi bir amacımız var. Şuan burada İstanbul, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan ekiplerimiz bulunmakta. Genelimiz iş adamıyız ancak hukukçu ve eğitimciler ile de kadromuzu güçlendirdik. Burada bulunma ve buluşma amacımız Kahraman Mehmetçiğimiz ve Özgür Suriye Ordumuza destek olmak için. Biz iş adamları olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Öncelikle askere yeniden gitmek için dilekçeler yazdık. Fakat böyle bir şansımız yok gibi. Devletimiz çok güçlü, yeteri kadar askerimiz var. Şehit ve Gazi olmak için can atıyorlar. Bizlerde askere gidemeyeceğimizi anladıktan sonra arkadaşlar ile toplanıp elimizden gelen maddi ve manevi yardımlar yapalım dedik.

ARAŞTIRMA YAPTIK

Kahramanmaraş, Osmaniye ve İstanbul’dan buralara kadar Mehmetçiğimize destek olmak için geldik. Araştırdık Maşallah askerimizin devletimiz tarafında hiçbir eksiğinin olmadığı gördük ve zaten biliyorduk. Bizde dedik ki, bu kardeşlerimiz cephede savaşırlarken ceplerinde birer Kuran- Kerim Bulundursunlar. Bu Kuran-ı Kerim muhafazalı olsun ve istedikleri zaman okuyabilecekleri şekilde ceplerine sığsın istedik ve arkadaşlar ile birlikte yeterli sayıda Kuran-ı Kerim getirdik. İnşallah Kuran-ı Kerim’in muhafazasında askerlerimizin cihadı, askerlerimizin savaşı inşallah devam etsin istedik.

PROJELERİMİZ VAR

Hassa Belediyesi burada ve çok iyi takip ediyor. Olayın tam olarak merkezinde, bize düşen herhangi bir vazife olursa maddi ve manevi emrinizde olduğumuzu söyleyelim. Çünkü askerlerimiz bu hususlarda bir şey söylemezler veya özgür Suriye ordusu da kapsama alanımızda. Çünkü özgür Suriye ordusunda bizim için çalışıyor. O kardeşlerimizde her ne kadar bazı iç dinamiklerimizde onlara karşı antipati beslese de biz özgür Suriye ordusunun da bizim için savaşan kendi toprakları için savaşan mücahitler olduğunu düşünüyoruz. Bu kardeşlerimizin de onların da ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimizdir. Ayrıca askerimize ve devletimize destek mahiyetindeki programımızdan sonra Kilis’te Suriyeli yetimler ile ilgili bir projemiz var. İnşallah Kilis’e gideceğiz. Size de aynısını söyleyeyim burada bize düşen herhangi bir vazife olursa bize haber vermeniz. Bizi özel olarak burada misafir ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz

ONLARIN GÜVENDİKLERİ VARSA BİZİM DE VAR

Güzel konuşmalarınız içinde özellikle Arz-ı Mevud ile ilgili Yahudi’nin planlarından haberdar olmak bizleri ziyadesi ile memnun etti. Ancak bizler batılı güçlerin kullandığı piyonlar ile oynuyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız da zaten bunu açıkladı. Artık her şey ortada piyonları da sürseler, şahı da sürseler bizim düşmanımız belli. Onların güvendikleri başka şey olabilir ama bizimde güvendiğimiz Allah’ımız var. Milletimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı’mız var. Allah ülkemize zeval vermesin”

Ziyaret sonrası Yedi Dost Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Erol Kıraç Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel’e zorlu bu süreçte çalışmalarından dolayı plaket, Tesbih ve Kuran-ı Kerim’inden oluşan bir hediyeler verdi.

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz