Şehir içinde büyük bir reforma giden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, trafikte tıkanma, aksama yaşanan yerlerden olan İsa Divanlı Mahallesine el attı. Yer yer 4 metreye düşen yollar, için genişletme çalışmaları başladı. 12 Metreye kadar çıkacak yolların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor. 1946 yılına kadar komşu illerine ve kuzey ilçelerine ulaşımı bulunmayan Kahramanmaraş, 2014 yılında kavuştuğu Büyükşehir yasası ile yol ağına kavuştu. Yolların standartı, genişliği artan nüfusa göre yenilenirken, eski mahallerde yer yer 4 metreye düşen yollar 12 metre standartına yükseltiliyor. 1920 yılında kendini kurtararak her mücadelede bende varım diyen Kahramanmaraş, muasır medeniyet seviye hizmetini 2014 yılında almaya başladı. Ekonomisinin yanında modern belediyecilik ve mega şehircilik hareketini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından alan kent, akıllı kavşakları, geniş yolları ile adeta Avrupa kentleri ile yarışır hale geldi.

Trabzon Bulvarının yoğunluğu alması için İsa Divanlı Mahallesindeki yıkım çalışmaları deva ediyor. 4 metrelik yollar, belediye tarafından alınan binaların yıkılması ile 12 metre standartına çıkacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan yol mühendisi Mert Sinan Türk: “Yapım işlerine Fatih Mehmet Erkoç’un talimatlarıyla Kuyucak Hamamı mevkiinden, Şeyhadil mezarlığına kadar olan kısımda yol genişletme çalışmamız mevcut. Burası eski yerleşim yeri olduğu için, yollar yer yer 4 metreye kadar düşüyor. Fakat bu yol genişliğini biz 12 metreye kadar çıkartacağız. Bu vesile ile trafiğe yeni bir nefes aldıracağız” dedi.

VATANDAŞ MEMNUN

Yıkım çalışmalarını yerinde gözlemleyen vatandaşları ise çehresi değişin yollar ve mahalleleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz