Sofraların baş tacı yemeklere lezzet katan Maraş Biberi'nde hasat başladı. Aylarca tarlada kızaran onlarca kişinin emeğiyle yetiştirilip kurutulduktan sonra sofralara taşınan ‘Maraş Biberi’ için Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Maraş Biberi Küme Derneği işbirliğinde mezat düzenlendi.

DÜNYANIN EN KALİTELİSİ

Kahramanmaraş biberinin aroması ve kendine has doğal rengi ile dünyanın en kalitelisi olduğuna dikkat çeken KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Maraş Biberi'nin başta rengi olmak üzere aroması ve acılık oranı ile dünyanın en kaliteli ve aranan biberi olduğunu söyledi. Maraş Biberi'nin Kahramanmaraş'ın yanında Gaziantep, Hatay, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da da yetiştirildiğini ve bu 6 ilde üretilen biberin Türkiye üretiminin yüzde 83'üne tekabül ettiğini kaydeden Balcıoğlu, "Kahramanmaraş'ta üretilen biber ise Türkiye üretiminin yüzde 62'sine tekabül ediyor. Yıllara göre değişiklik gösterse de 30 bin ton civarında bir üretim yapıyoruz ve  şükürleri olsun Türkiye'nin dört bir tarafına ulaştırıp insanların sofralarına lezzet katmaya devam ediyoruz. Bu işle ilgili kırsal alanlarda 20 bin aile geçimini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'ın da katıldığı mezatta Kur'an-ı Kerim okunup Ahi Evran Duası yapıldıktan sonra çiftçiden biberler alınmaya başladı.
70 biber işleme tesisinin bulunduğu Kahramanmaraş'ta Maraş Biberi kalitesin göre yaş biberin kilosu 2.8 TL çöplü tüm biber TL, parçalanmış biber ise 16.5 TL ile alıcı ile buluşuyor.

HABER: ORHAN DEMİR

Editör: Mahmut Beyaz