Fırat Kalkanı Harekâtı ile sınır hattının terörden temizlenmesinin ardından, Afrin'e operasyon gündeme gelmişti. Adeta bir terör yuvasına dönüşen Afrin'in, PKK/PYD'den temizlenmesi için düğmeye basıldı. 20 Ocak günü TSK, saat 17.00'de başlayan operasyonunun adını "Zeytin Dalı Harekâtı" olarak açıkladı. Sınır güvenliğini sağlamak, bölgede oluşturulabilecek herhangi bir terör koridoruna müsaade etmemek, bölgeyi asıl sahiplerine teslim etmek ve yine bölge halkını eli kanlı leş sürülerinden kurtarmak amacıyla başlatılan harekâtta Afrin’e konuşlanan tanklar, fırtına obüsleri yerden F-16’lar ise havadan teröristlerin bulunduğu noktalara bomba yağdırdı. Teröristler kaçtı, Mehmetçik ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetleri kovaladı. İlk günden bugüne her adımda kararlılıkla süren Zeytin Dalı Operasyonu’nun 9’uncu gününde gazetemiz muhabirleri Emre Akkış ve Mesut Benli’de sınırın sıfır noktasınaydı.

OPERASYON BÖLGESİNDEN ANLIK BİLGİ PAYLAŞIMI
Sabah saatlerinde başladıkları haber nöbetinde ilgili kaynaklardan edindikleri bilgileri sıcağı sıcağına halka anlatan ve gün boyunca operasyon bölgesinden bir an olsun ayrılmayan muhabirlerimiz Akkış ile Benli, önemli bir gazetecilik misyonunu yerine getirdi.

SINIRIN SIFIR NOKTASINDAN YAYIN YAPTIK
Mehmetçik tarafından gerek Fırtına Obüsleri, gerek F-16’lar gerekse de tanklarla vurulan Afrin kırsalında yayın yapan Akkış ile Benli, operasyonun sıcak notlarını aktarmaya çalıştı.

OBÜS TOPLARINA İSİMLERİMİZİ YAZDIK
Sınırın sıfır noktasına konuşlanan Fırtına Obüslerinin bulunduğu yeri ziyarete giden Akkış ile Benli, bir astsubayın obüs topunu getirmesi üzerine topun üzerine isimlerini yazdı.

SICAK ÇATIŞMALARA ŞAHİT OLDUK
Hatay’ın Hassa İlçesi’nde sınırın sıfır noktasında başladıkları haber nöbetine sırasıyla Cilvegözü Gümrük Kapısı ve Reyhanlı İlçesi’nde devam eden Akkış ile Benli, akabinde Fırtına Obüslerinin konuşlandığı Oğulpınar Mevkii’ndeki topçu birliğini ziyaret etti. Burada askeri yetkililerle operasyon hakkında görüşen Akkış ile Benli, zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığına da şahit oldu.

FIRTINA OBÜSLERİ HİÇ SUSMADI
Afrin kırsalına harekâtın birinci gününden itibaren konuşlanan Milli Savunma Sanayi’nin önemli güçlerinden biri olan yerli Fırtına Obüsleri, 9’uncu gününde hiç susmadı. Afrin’in içerisinde bulunan Mehmetçiğin verdiği koordinatlar doğrultusunda teröristlerin üstüne bomba yağdıran obüslerin atış sesleri, sınırın sıfır noktasından çok net bir şekilde duyuldu.

BURSEYA DAĞI TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ
Operasyonun 9’uncu gününde Suriye’nin Kandil’i olarak adlandırılan ve özellikle PYD/PKK’lı teröristlerin kalesi haline gelen stratejik öneme sahip Burseya Dağı Mehmetçik ile ÖSO güçleri tarafından teröristlerden arındırıldı. Operasyonda gerçekleşen bu önemli gelişmeyi Akkış ile Benli, an be an takip etti.

SİHA'LAR DA VURDU
Burseya Dağı'nın terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenmesi operasyonunda TSK envanterindeki Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) da görev aldı. Terör örgütünün yer üstü hedefleri ile tünel mevzilerinin giriş alanları SİHA'ların başarılı atışları ile vuruldu.

9’UNCU GÜNDE 73 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
TSK, harekâtın 9’uncu gününde akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 20 hedefin imha edildiğini ve 73'ü gün içerisinde olmak üzere harekâtta 557 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

HABER: EMRE AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz