Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ve DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu’nun öncülüğünde, ‘Manşet Ailesi İstişareyle Büyüyor’ sloganıyla sık sık düzenlenerek geleneksel bir hal alan istişare toplantıları hız kesmeden devam ederken, bu toplantılara bir yenisi daha eklendi. Gazetenin yayın politikasının geliştirilmesi, içeriklerinin güçlendirilmesi ve yeni yol haritasının belirlemesi amacıyla organize edilen gecede onur konuğu TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç oldu.

Teras Cafe’de düzenlenen programa; TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, yazarlar; İsmail Güvenç, Ali Büyükçapar, Vedat Ali Kızıltepe, Gülşah Erşan, Ferhat Özdemir ve Manşet Gazetesi ekibi tam kadro olarak katıldı. Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu’nun misafirler ile yakından ilgilendiği programda gazete personelleri ile yazar kadrosu, kent gündemi ve Manşet Gazetesi'nin bundan sonraki süreçte izleyeceği yayın politikası hakkında istişarelerde bulundu.

“VERİMLİ BİR MUHABBET OLDU”
Programın ardından açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, çok verimli bir toplantıyı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Öncelikle bu organizasyonu düzenlediği için Arslan Beye çok teşekkür ediyorum. Köşe yazarlarımız, muhabirlerimiz tüm basın emekçileriyle beraberdik. Ben kendi adıma çok istifade ettim. Şehrimizi konuştuk, yatırımları konuştuk, nasıl bir Kahramanmaraş hayal ediyoruz onu konuştuk ve elbette Türkiye’yi konuştuk. Verimli bir muhabbet oldu. Bunu tekrarlamamız lazım. Karşılıklı olarak birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.    Her ne kadar günlük hayatta berabersek te seçmenlerimiz, vatandaşlarımız, programlar nedeniyle karşılıklı dertleşme imkânı olmuyor. Burada onu bulduk bugün. Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayram tatilinde geldi, herkes burada bulundu. Bunları tekrarlayalım istiyorum. Bayram Kahramanmaraş’ta güzel geçti. İlk günden itibaren sivil toplumumuzla, halkımızla bayramlaştık. Bunun keyfini yaşadık. Allah nice bayramları birlik içerisinde, huzur içerisinde yaşamayı bizlere nasip etsin” şeklinde konuştu.

BU TOPLANTIDAN ÇOK İSTİFADE ETTİM”
Toplantıdan oldukça istifade ettiğini dile getiren Güvenç, “Entelektüel birimi yüksek bir kadro gazetede bir araya gelmiş durumda. Yerel medyada bu kadar nitelikli insanı bir araya getirmek kolay bir iş değil. Ben 35 yıldır bu işlerin içinde olan birisi olarak köşe yazarları arasında akademisyenler var, basın emekçileri var, alaylılar var. Eğitimliler var. Çok güzel bir armoni oluşmuş. Bu toplantıdan çok istifade ettim. Gazetede bir aile ortamı oluşmuş. Ben tebrik ediyorum. Kahramanmaraş’ın böyle kaliteli kurumlara ihtiyacı var. Bunu Manşet Gazetesi’nde görmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“GÜZEL VE NEZİH BİR ORTAMDA KAHRAMANMARAŞ’IN VE TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI TARTIŞTIK”
Gecenin mimarı Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, güzel bir ortamda Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin sorunlarını tartıştıklarını belirtti. Bu toplantılara devam edeceklerine vurgu yapan Deveboynu, “Manşet Gazetesi olarak, personellerimiz ve yazarlarımız ile birlikte TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’i misafir ettik. Sağ olsunlar davetimize icabet ettiler, çok güzel ve nezih bir ortamda Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin sorunlarını tartıştık. Yazarlarımız, muhabirlerimiz gündeme dönük güzel sorular sordu ve yanıtlarını da direkt olarak Milletvekilimizden aldı. Yazarlarımız özellikle Kahramanmaraş ile ilgili neler düşündüklerini anlattı. Milletvekilimiz de hem ülke hem de şehrimizle ilgili bütün konuları içtenlikle yanıtladı. Ekonomik krizin nasıl aşılacağını anlattı, gelecek ile ilgili çok umutlu açıklamalarda bulundu. Muhabir ve yazar arkadaşlarımıza da davetimize icabet ettiklerini için teşekkür ediyorum. Bu tür toplantıların sürekli devam edeceğini belirtmek istiyorum. Şehrimizin siyasileri, bürokratları ve iş adamların Manşet Gazetesi ekibi ile bir araya getirmeye devam edeceğiz. Gelen herkes bizim misafirimizdir, herkes de bizim onur konuğumuz olur” diye konuştu.

Önemli fikirlerin ortaya çıktığı akşamda yazdığı yazılarla gazetemizi içerik olarak güçlendiren köşe yazarlarımız şu ifadeleri kullandı;

“BU AİLENİN BİR PARÇASI OLMAKTAN DOLAYI MUTLULUK DUYUYORUM”
Gazetemiz köşe yazarı İsmail Güvenç, şunları söyledi: “Bugün Manşet Gazetesi ailesi olarak gazetemizin imtiyaz sahibi Arslan Deveboynu’nun misafiri olarak buluştuk. Hakikaten çok güzel bir gece geçirdik. Manşet Gazetesi ailesinin bir parçası olarak bugün burada bulunmaktan dolayı çok mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Manşet Gazetesi bilindiği gibi güzel şehrimiz Kahramanmaraş’ın seçkin bir gazetesi. Kahramanmaraş’ımız sürekli değişiyor, gelişiyor bu anlamda gazete köşe yazarlarının önemli katkılar verdiği kanaatindeyim. Böyle bir organizasyondan dolayı başta Arslan Deveboynu olmak üzere tüm Manşet ailesine sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”

“GÜZEL BİR GECE GEÇİRDİK”
Gazetemiz köşe yazarı Ferhat Özdemir’de, “Gazetemizin imtiyaz sahibi Arslan Deveboynu öncülüğünde bu tür toplantılarda sürekli yer alıyoruz, bu noktada Arslan Deveboynu’na çok teşekkür ediyoruz. Yazar arkadaşlarımızla ve gazetemiz personelleriyle ara ara beraber oluyoruz. Bugün de TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’in de katılımıyla güzel bir gece geçirdik. Gündeme dair bazı konuları değerlendirdik, sohbet etme imkânı bulduk. Bu anlamda çok verimli bir toplantı geçtiğini söyleyebilirim. İnşallah bu toplantıların artarak devam etmesini diliyorum. Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’e, yazar arkadaşlarımıza ve gazetemiz personellerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hep beraber Manşet Gazetesi’ni daha ileriye getirmek için istişarelerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz