Tekerek Akdo’da gerçekleştirilen programa; Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, yazarlar; İsmail Güvenç, Emin Güven, Hikmet Gümüşer, Serdar Erdoğanyılmaz, Ali Büyükçapar, Vedat Ali Kızıltepe, Gülşah Erşan, Ferhat Özdemir, Serdar Salma, Mehmet Bağlar ile gazete personelleri katıldı. DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu’nun misafirler ile yakından ilgilendiği programda gazete personelleri ile yazar kadrosu kent gündemi hakkında istişarelerde bulundu. Gazetecilik mesleğinin onure edildiği akşamda programın ana teması gazeteciliğin kutsallığı oldu.

BİLAL ARDIÇ SÜRPRİZİ
Toplantıya sürpriz bir isim olarak Kahramanmaraş Ekonomi, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (KENTMARAŞDER) Başkanı Bilal Ardıç’da katıldı. Yaklaşık birkaç saat sonra programın yapıldığı restorana gelen Ardıç, neşeli ve güler yüzüyle toplantıya renk kattı. “Kahramanmaraş adına böylesine pırıl pırıl hemşerilerimin böyle güzel yazılarını, güzel kalemleri gördükçe şehrim adına ve ilimiz adına gurur duyuyorum” diyen Ardıç, “Baba ocağı Kahramanmaraş’a gelmiştim. Kadim dostum Manşet gazetesinin sahibi Arslan deveboynu kendisini ziyaret maksadıyla gelmiştim. Burada pırıl pırıl dostlar gördüm. Bu arada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Manşet Gazetesi’ni de Marmara’dan, İstanbul’dan severek takip ediyorum. Manşet Gazetesi’nde çalışan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

TABLO TAMAMLANDI”
Toplantıda konuşan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, gazeteye emek veren tüm kişilerin bir araya geldiği bugünde tablonun tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu: “10 Ocak gazeteciler günü bizde bugün Manşet Gazetesi olarak gazetede çalışan, bu işe emek veren bu işte ter döken muhabiri, ofis boyu, editörü tüm arkadaşlarımızla 10 Ocak gazeteciler Günü münasebetiyle bir araya geldik. Aynı zamanda Manşet Gazetesi’nin köşe yazarı ailesini, büyüklerimizi, bizlere sürekli yazısını gönderen, gazetemizi güncel tutan, şehrin sorunlarını yazan arkadaşlarımızla da bir araya geldik. Bugün burada tablo tamamlandı. Yazarlarıyla, muhabirleriyle, sosyal medya sorumlusuyla, İnternet TV’siyle bütün tabloyu tamamladık. Bugün Manşet Gazetesi’nin günü oldu. İstişare ettik. Yazarlarımızı tanıdık. Onların tekrardan fikirlerini aldık. Onlarla güncel fikirleri paylaştık. Güzel bir gece oldu. Tekrardan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Manşet Gazetesi olarak bu işin Kahramanmaraş’ta basının daha iyi yerde olması daha iyi görevler yapması için tüm işleri bizler yapmaya hazırız. Manşet Gazetesi olarak ekibimizin kendilerini daha da yenilemesi, daha da güçlü ekipler oluşturup şehrimizin, ülkemizin doğru haber almasını sağlamak adına hep birlikte çalışacağız.”

Önemli fikirlerin ortaya çıktığı akşamda yazdığı yazılarla gazetemizi içerik olarak güçlendiren köşe yazarlarımız, toplantı sonrası şu ifadeleri kullandı;

BASINLA İLGİLİ KONULARINI KONUŞTUK”

Serdar Erdoğanyılmaz
Basın demokrasinin en önemli unsurlarından biridir. Halk ile idareciler arasında köprüdür. Manşet Gazetesi’de tabi ki Kahramanmaraş’ın gözde bir gazetesidir. Biz Kahramanmaraş’ta yaşıyoruz, Kahramanmaraş’ta da basın deyince aklımıza Manşet Gazetesi geliyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Manşet Gazetesi’nin çalışanlarıyla, mutfağında ki çalışanlarıyla güzel bir sohbet yaptık. Yine her zaman olduğu gibi bu sohbette de Kahramanmaraş’ın basınla ilgili konularını konuştuk ve değerlendirdik. Hedefte yine Kahramanmaraş vardı. Kahramanmaraş’ı tarttık, konuştuk, böldük ve en önemlisi de şunu söylemek istiyorum; Kahramanmaraş’ta basın, çok daha iyiye gidiyor, Manşet Gazetesi’de bunun bir örneğidir. Manşet Gazetesi hem yazılı basın olarak hem de internet haberciliği olarak çok iyi çalışmalar yapıyor. Ben bu vesile ile tüm medya ve gazeteci arkadaşlarımızın tekrar 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyorum.

BASIN MENSUPLARIMIZIN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Ali Büyükçapar
Gazetecilikle ilgili son dönemlerde ki hadise, gazetecilikten ziyade görsellik üzerinde devam ettiğini görüyorum. Yazılı çalışmaların ise belirli nitelikte ki eser veren yazarlar üzerinden gazetecilik çalışmalarının süreceğini düşünüyorum. Gazetecilik, bilgiden ziyade görsel temalar üzerinde yoğunlaştığı için çalışmaların video merkezli ve ses merkezli gazetecilik anlayışlarının üzerine bina edilmesi gerektiğini önümüzde ki yıllarda tecrübe edeceğimizi zannediyorum. Tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Gazeteciler Gününü de kutluyorum.

GÜZEL BİR SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİK”

Hikmet Gümüşer
Yaklaşık 1 yıldır Manşet Gazetesi’nde köşe yazıları yazıyorum. Genellikle Kahramanmaraş ekonomisinden ziyade ülke ekonomisini ilgilendiren yazıları kaleme alıyorum. Aynı zamanda eğitim sistemi veya ekonomiye etki eden siyaset vs. gibi konulara da ara sıra değindiğimiz oluyor. Bugün de bu vesile ile burada toplandık ve güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ın gündeminde ki konuları ele alarak istişarelerde bulunduk diğer yazarlarımızla birlikte hoş bir sohbet oldu. Bu anlamda ben 10 Ocak Gazeteciler Gününü de kutluyorum.

BASININ BİR ÜLKEDE ÖNEMLİ BİR İŞLEVİ VARDIR”

İsmail Güvenç
Basının hakikaten bir ülkede önemli bir işlevi vardır. Basının, halkın ve hakkın sesi olması gerektiği kanaatindeyim. Bundan dolayı da gerçekten bir ülke de özgür basına canı yürekten inanan bir insanım. Basın, halkın bilgi alma hürriyetini, bilgiye ulaşmasını en hızlı şekilde temin ediyor. Basın, sorumluluk makamında bulunanların, kamu hizmetlerinin daha duyarlı bir şekilde yerine getirilmesine de sebep olur. Bu anlamda bir ülke de özgür basın çok önemli bir rol taşımaktadır. Bundan dolayı ben yerel de ve ulusalda ki medyacı ve gazeteci basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

HOŞ SOHBETTİ”

Mehmet Bağlar
10 Ocak gazeteciler günü dolayısıyla manşet gazetesi yazarı olarak bizi de davet ettiler. Tüm gazeteci camiasının gazeteciler gününü kutluyorum. Manşet Gazetesi’nde çalışan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Zaman zaman sohbetler ettik. Gazeteciler cemiyetimizden bahsettik. Hoş sohbetti. Deka Medya Grup altında Manşet Gazetesi ve çalışanların tekrar gazeteciler gününü kutluyorum.

YAZARKEN ÇOK MUTLU OLUYORUM”

Emin Güven
Ben 4 yıldır Manşet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyorum. Benim yazmak çok güzel bir hobi. Yazarken çok mutlu oluyorum ve hafta da 5 gün yazmaya çalışıyorum. Ben yazarken günde 3-4 saatimi veriyorum ama gerçekten o 3-4 saatlik zaman da çok keyif alıyorum. Araştırıyorum, okuyorum, bunların sonucunda da yazarken gerçekten bunun mutluluğuna ulaşabiliyorum.

AYNI HAVAYI SOLMAK KEYİF VERDİ”

Vedat Ali Kızıltepe
Ben 3 yıldır Kahramanmaraş’ta Manşet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyorum. Şair, yazar, köşe yazarları, gazete çalışanları ile bir araya geldik bugün. Bu insanlarla bir araya gelip aynı havayı solmak gerçekten çok güzel bir keyif. Bilindiği üzere gazetecilik mesleğim icat olunduğundan beri sorunlar hiçbir zaman bitmemiştir ve bitmeyecektir. Gazetecilerin özgür, özgün ve hiçbir baskı altında kalmadan, iradesine gem vurulmadan gazeteciler gününü geçirmelerini temenni ediyorum.

ÇOK SICAK, SAMİMİ BİR ORTAM”

Gülşah Erşan
Yaklaşık 3 yıldan bu yana manşet gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum. Yazmak çok güzel bir duygu. Ben zaten işimi çok seviyorum. Kendi alanımla yazdığım zaman insanlara daha çok bir şeyler aktarabilmenin mutluluğu tarif edilemez bir şey aslında.10 Ocak gazeteciler günü maksadıyla toplandık. Çok sıcak, samimi bir ortam. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Manşet ailesini çok seviyorum. Tekrardan gazeteciler günlerini kutluyorum.

BU İŞİ YAPMAKTAN DOLAYI GAYET MUTLUYUM”

Ferhat Özdemir
Kahramanmaraş doğumluyum. Şuan Kahramanmaraş sütçü imam üniversitesinde Orman fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktayım.10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Manşet Gazetesi’nin organize etmiş olduğu yemeğe katılmaktan dolayı çok mutluyum. Tüm çalışan gazetecilerin gazeteciler gününü kutluyorum. Daha çok futbolcu olduğum için kendi köşe yazarlığım futbol üzerine, spor üzerine. Yaptığımız iş gereği sporla pek ilgilenemiyoruz. Geçmişimizle bağdaştırmak adına spor ülkesinde olmak adına spor yazarlığı yaparak işin içerinde olmaya çalışıyoruz. Bu işi yapmaktan dolayı gayet mutluyum devamda edeceğiz.

Gazetemiz köşe yazarlarından Mehmet Akif Paksoy ile Dr. Yıldırım Ramazanoğlu daha önce tertiplenen programları nedeniyle toplantıya katılamazken, gazetemiz personellerine ve yazar kadrosuna selamlarını iletti.

Haber: Emre AKKIŞ/ Ahmet GÜNEÇIKAN


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz