Toplantı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya Başkanlığında, Kahramanmaraş Halk Sağlığı, Evde Sağlık Hizmetleri ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Bölümünden akademisyen ve hocaların katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış toplantısında ilimizde bulunan yaşlılara yapılan hizmetler hakkında genel bilgi verildi. Proje kapsamında ortaklar arasında görev ve sorumluluklar belirlenerek projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ile ilgili proje paydaşlarının öneri ve görüşleri alındı.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Çetinkaya: “Proje başvuru aşamasında gerekli desteği veren ve uygulama aşamasında da aynı gayret ve samimiyetle destek verecek olan proje ortaklarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Manevi Evlat-2 projesinin kahraman şehrimizle özdeşleşmiş olup, projeyi görmek için birçok ilden ziyaretlerin olması belediyemiz adına onur verici. Yaşlı dostu kent olarak yaşlılarımızın manevi evlatları olma adına tüm çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

YADES 2018 kapsamında, 65 yaş üstü yaşlıların korunması, desteklenmesi ve öz bakımlarının yapılması ile biyo-psikososyal bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımızın yaşadıkları mekânlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak, bu yönde desteklenmelerini içeren, yaşlıların yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik hizmetlerin verilmesi adına “Manevi Evlat-2”  projesine ait çalışmalar Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüyle istişareli olarak devam etmektedir.

Editör: Mahmut Beyaz