Kahramanmaraş Çeçen Kültür Derneği’nin AB Erasmus projeleri kapsamında hazırladığı ‘Genç İnsanlar Medyada’ konulu etkinlik için işbirliği yapılan Makedonya ERA Derneği üyeleri Kahramanmaraş'a 17 günlük bir gezi programı düzenledi.

AB projesi kapsamında hazırlanan gençler medyada konulu proje için 11 kişiden oluşan bir grupla Kahramanmaraş'a gelen Makedonya ERA Derneği öğrencileri medya mesleği hakkında bilgiler almak amacıyla DEKA Medya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Manşet Gazetesi ve Radyo Fresh'i ziyaret etti. Hoş sohbetler eşliğinde geçen ziyarette öğrencilere medya konusunda bilgiler verildi. Ziyaret sırasında DEKA Medya Grup Başkanı ve Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Deveboynu, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Dalkara ve Radyo Fresh'in Müdürü Serdar Salma'nın sorularını yanıtlayan Çeçen Kültür Derneği Başkanı Murat Demirci, “Çeçen Kültür Derneği olarak Avrupa Birliği Erasmus projesi kapsamında Makedonya Era Derneği yöneticilerini 17 gün boyunca misafir olarak ağırlayacağız" dedi.

GAZETECİLİK MESLEĞİ TANITILDI

Öğrencilere gazetecilik mesleğinin zorluklarını, güzel yanlarını göstermek için medya kuruluşlarını ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan Demirci, bu gezide öğrencilere, "Röportaj çalışmaları, kısa haber yazma çalışmaları, medyanın kamuoyu etkisi ve gücü hakkında araştırmalar projemizin konuları arasında yer almaktadır. Tabi bunun yanında bu zaman zarfında şehrimizin tanıtım gezileri olacak, tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtacağız" diye konuştu.

'ÖĞRENCİLER KAHRAMANMARAŞ'I ÇOK SEVDİ'

Öğrencilerin Kahramanmaraş'ı çok sevdiğini dile getiren Demirci konuşmasına şöyle devam etti: "Basın duygusal ve manevi olarak asıl faydasıda karşılıklı insanların kültürle tanışması kardeşlik bağlarının daha da gelişmesidir. Makedonya'dan Arnavut kökenli kardeşlerimiz geldi. İçlerinde bizim gibi Türkçe konuşanlarda var. Böyle bir tanışmayla gençlerimiz birbirleriyle kaynaştılar. Avrupa birliği projeleri sivil toplum kuruluşlarına verilen bir hak olduğu için çeşitli daha önce bizim dernek kültürümüzle foklor ile ilgili proje yaptık ilgili geçmedi. İlk defa dernek olarak böyle bir proje yürütüyoruz. Bir korku içerisindeyim acaba altından kalkabilir miyim? Diye ama işin içerisine girdik 3,4 gündür bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kahramanmaraş'tan hiç ummadığım kadar ilgi geldi. Biz projenin uygulanması açısından sıkıntı yaşamadık aksine çok güzel sonuçlar aldık. Öğrenciler Kahramanmaraş'ı çok sevdi. İnsanların cana yakın olduklarını söyledi."

Haber: Kübra Dilbirliği

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz