Kahramanmaraş’ta kış turizminin merkezi olacak Yedikuyular Kayak Merkezi, hem kent halkının hem de bölge halkının yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalıyor. Uludağ başta olmak üzere bir çok kayak merkezinin de tahtını sallayacak olan Yedikuyular Kayak Merkezi’nde halk için yapılan alanlar dolup taşarken, birçok kış sporu alanlarında da söz sahibi olacak. Yedikuyular'a yapılan kayak merkezinde, 760 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen bant bulunuyor. Özellikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Kahramanmaraş Milletvekillerinin sık sık ziyaret ederek tanıtımını yaptığı Kayak Merkezi’ni, bugün ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal gezerek, incelemelerde bulundu.

“YEDİKUYULAR’IN BİRÇOK AVANTAJI VAR”

Yedikuyular Kayak Merkezi’ni gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Yedikuyular Kayak Merkezi’nin en önemli eksiğinin otellerinin olmaması olduğu söyledi. Konaklamaya uygun hale getirilmesiyle birlikte Kayak Merkezi’nin hem bölgeye hem de Türkiye’ye hitap edeceğini vurgulayan Ünal, “Burayı Kahramanmaraş’a kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şuan biliyorsunuz tesis başlangıç aşamasında. Ama genel olarak teknik alt yapısı da oluşmuş durumda. Şimdi buranın eksiği İnşallah otellerin açılması. Buranın konaklamaya uygun hale getirilmesi de çok önemli. Bizim gördüğümüz yaklaşık 1 ay içerisinde 500 bin kişi tarafından buranın ziyaret edilmesi. Aynı zamanda buranın turizm potansiyeli göstermesi açısından önemli. Çevre illerden de buraya çok ciddi bir şekilde talep olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda tabi burasının rüzgâr almaması ama diğer taraftan da karı koruması çok önemli rekabet avantajı oluşturuyor burası için” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KAYAK MERKEZİ OLACAK”

Yedikuyular Kayak Merkezi’nin Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olacağına inandığını belirten Ünal, “Yedikuyular İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olacak. Kahramanmaraş’ın turizmine de çok önemli katkı sunacak. Şimdi Kahramanmaraş bir taraftan termal turizmde çok ciddi anlamda mesafe kaydederken şimdi de kayak turizminde önemli mesafe kat etmeye başladı. Diğer taraftan da tarih ve inanç turizminde de Kahramanmaraş önemli hamleler yapıyor. Özellikle turizm alanında el birliğiyle milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kahramanmaraş’ımızı önemli yerlere taşıyor. Tekrardan bu tesis hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

(Haber: Mustafa Kılınç-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz