“Bizler için insan, ayırt etmeksizin yaratılmış en önemli varlıklardır. Bizler bu anlayışla hizmet ediyor ve onlara fayda sağlayacak projeler üretiyoruz. Down Sendromlular Günü vesilesi ile de farkındalık yaratmak için harekete geçiyoruz. Hepimiz Down Sendromlular konusunda bilinçlenelim, farkında olalım ki, onlara farkındalık yaratalım istiyoruz. Biz Onikişubat Belediyesi olarak toplumumuzun tüm katmanlarına, tüm kesimlerine ulaşarak hizmet etmek istiyoruz.

İnsan vücudunu oluşturan kromozomların 23 tanesi anneden, 23 tanesi ise babadan gelmektedir. Down sendromunda 21. kromozom 2 değil, 3 adet olmaktadır. Bu sebepten dolayı Down sendromu Trisomy 21 diye de bilinmektedir. Bunun sonucu olarak toplam kromozom sayısı 46 değil 47 olmaktadır. Bizler down sendromluları eksik değil, +1 farkla önde görüyoruz.

Bu bilinçle inşa ettiğimiz ve çok yakında açılışını gerçekleştireceğimiz, DOKMER (Down, Eğitim ve Kültür Merkezi) ile bu alanda hissedilen eksikliği tamamlayacağız. Bu alanımızda down sendromlu çocuklarımızın toplumun içerisinde kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine imkân sağlayarak, onların gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

İçerisinde kültür, sanat ve spor gibi etkinliklerinde yer alacağı eğitim sistemimiz ile down sendromlu bireyleri geliştirirken, aileler içinde bilgilendirme içerikli eğitimler vermeyi hedefliyoruz.

Bu ülke birlik ve beraberlik olgusuyla güçlenecektir, bu yüzden hep birlikte el ele vererek, Down Sendromluların biz farkındayız, sizlerin de farkındalığınıza vesile olmasını dilerim.”

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz