Mesajında daha temiz, daha düzenli ve yaşanılabilir bir Onikişubat için vatandaşlara çağrıda bulunan Mahçiçek, çevre konusunda hassasiyetini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi.

“ Gelişen teknoloji, nüfus artışı ve sanayileşme gibi faktörlerden kaynaklanan sebeplerle çevre kirliliği de doğal olarak artış gösteriyor. Bu noktada evreni korumak, sahip çıkmak asli görevimizdir. Bütün bireyler önce kendinden yola çıkarak, çevre bilinci ile yaşarsa, ekolojik dengeyi daha iyi koruyabiliriz. Biz Onikişubat Belediyesi olarak, üzerimize düşen bu sorumluluğu, görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Öncelikle farkındalık yaratmak adına bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimiz için hazırladığımız Çevreci Nesil Eğitim Serisi ile onlara çevre bilincini aşılıyor, daha güzel, yaşanılabilir bir dünyayı anlatıyoruz. Diğer yandan atık yağların değerlendirilmesi, atık kâğıtların geri dönüşüme alınması, katı atıkların düzenli ve vaktinde toplanması gibi hususlarda ekip arkadaşlarımızla birlikte önemli çalışmalara imza atıyoruz.

Onikişubat ilçemizin sınırları dâhilinde 2017 yılında 8,5 ton yağ topladık ve geri dönüşümünü sağladık. Ayrıca yıl içerisinde topladığımız yaklaşık 1000 kg atık pilin geri dönüşümünü sağlamamızın ardından, ağır metallerin toprağa karışmasını engelledik. Okullarımızda atık pilin zararları hakkında da bilgilendirme konferansları verdik.”

Onikişubat Belediyesi tarafından 2017 yılı içerisinde toplanan ambalaj atık miktarının 2397 ton olarak belirlendiği ifade eden Başkan Mahçiçek, geri dönüşüm bilincini topluma kazandırmak adına yapmış olduğu çalışmalardan birinin de, 55 siteye geri dönüşüm konteynerlerinden yerleştirmek olduğunu vurguladı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan çevre kurtarıcısı “Sıfır Atık” projesi hakkında bilgiler veren Mahçiçek, “Günlük ekmek israfının 12 milyon adet, yılda israf olan paranın 1.5 milyar dolar olan ülkemizde, ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek suretiyle sitelerde kurmayı planladığımız ‘’ Bayat Ekmek Toplama’’ kutularıyla sıfır atık projesine katkı sağlamayı planlıyoruz.

Sitelerimiz ve hanelerimiz için özel olarak tasarlanan Bitkisel atık yağ toplama bidonları hazırlatarak, hali hazırda toplamış olduğumuz atık yağ miktarını iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.

Sıfır atık projesi kapsamında mavi kapak toplama kampanyası başlatarak, hem plastik geri dönüşüme katkı sağlamak hem de engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temini sağlayarak onların gönlünü kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve atık çöp miktarının azaltılması amacıyla, 15 adet çift bölmeli geri dönüşüm konteynerinin Onikişubat ilçesine yerleştirileceğini ifade eden Başkan Mahçiçek, sitelere bırakılan geri dönüşüm konteynerlerinin sayısını iki katına çıkartarak, sıfır atık projesine katkı sağlanmayı planladıklarını belirtti.

Ayrıca Onikişubat ilçesine prestij sağlayacak dev proje Rekreasyon Alan ile ilgili bilgilerde aktaran Başkan Mahçiçek, insanların doğayla iç içe olacağı 740.000 m² Türkiye’de tek, Avrupa’nın ise en büyük Rekreasyon Alanını inşa ettiklerini ifade etti. Burada doğayı korumak ve çevre bilinci ile hareket etmek adına yeşil alana ağırlık verildiğini belirten Mahçiçek, 303 adet hobi evleri ve endemik bitkilerin de barındığı bir alan olacağını söyledi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz