Mesajında; Cumhuriyet’in, Yüce Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak ve en muhteşem yönetim biçimi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti: “Bugün, asil Türk milletinin, 94 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde, ‘Ya istiklal ya ölüm!’ parolasıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın, destansı fedakârlık ve kahramanlıklar sergilenerek, emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlandığı ve bu şanlı zafer neticesinde de milletin karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyete ulaştığımız günün yıl dönümüdür. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Başkan Mahçiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Çağlara medeniyet mührünü vuran  milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olmak şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti bugün laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle çağdaş dünyada yerini alan, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızla yol almaktadır. Her ne kadar bu ilerleyişimize zaman zaman kirli yüzünü gösteren çeşitli şer odakları engel olmaya çalışsa da,  bu kötü emellerine tarihte hiç ulaşamadılar ve bundan sonrada ulaşamayacaklardır. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

  “Bize göre;  Cumhuriyete sahip olmak yeterli değil, ona layık olmakta gereklidir” diyen Başkan Mahçiçek: “Geleceğimiz aydınlık ve ferahlıktır. Bu vesile ile Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. yılını tekrar kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Cumhuriyetin kuruluşunda büyük fedakârlıklar gösteren, hayırlı dileklerle katkı sunan Devlet ve Siyaset adamlarımızı teşekkürle anıyor, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olmasını niyaz ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz