‘Hoş Geldin Bebek’ projesiyle doğumdan başlayarak her alanda çocukların destekçisi olan Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, bu kez hasta çocuklara moral depolamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Beraberinde AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve teşkilat mensuplarıyla Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda tedavi gören hasta çocuklar ve ailelerini ziyaret eden Başkan Mahçiçek, verdiği hediyelerle çocukların yüzlerini güldürdü. Başkan Mahçiçek ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Başhekim Yardımcısı Şule Şirin Berk’i de ziyaret ederek, hastane çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziyaret sırasında hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Mahçiçek, hasta ve refakatçilerine içerisinde karanfil, çay, şeker, kolonya, terlik, ıslak mendil, peçete ve havlunun da bulunduğu hasta ihtiyaç seti takdim etti.

“MİLLETİMİZİN DERDİYLE DERTLENMEKTEN MUTLU OLDUK”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, vatandaşın derdiyle dertlendiklerini belirterek, “Bizler hem teşkilat hem belediyelerimiz hem de diğer bütün organlarımızla seçimden önce olduğu gibi seçimden sonra da esnaflarımızı, yaşlılarımızı, hastalarımız hemen her zaman ziyaret etmekle mükellefiz. Bugün de Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda tedavi gören çocuklarımızın ve ailelerinin halini ve hatırını sorarak, geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Hastane yönetimimizden de hastanedeki çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Sonrasında da Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ile birlikte  hasta kardeşlerimizi, ailelerini ve refakatçilerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Belediye başkanımızın çocuklarımıza küçük, tatlı Kahramanmaraş’ın milli ve manevi değerlerinden olan çete kıyafetli küçük bebekler ve anneleri için de hediyeleri oldu. İnsanlarımız da, hastalarımız da, refakatçileri de bu durumdan memnun oldular. Her zaman olduğu gibi milletimizin derdiyle dertlenmiş olmak, hasbihal etmek ve hemhal olmaktan mutlu olduk. Hem belediye başkanımıza böyle anlamlı organizeye öncülük ettiği için hem de hastane yönetimimize bize eşlik ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA GERÇEKTEN MÜKEMMEL ATILIMLAR KAYDETMİŞ”

Türkiye’de AK Parti hükümetinin sağlık alanında mükemmel atılımlar yaptığını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda tedavi gören küçük çocuklarımızı ve ailelerimizi ziyaret etme imkanı bulduk. Onikişubat Belediyesi ve AK Parti teşkilatı olarak toplumun tüm kesimlerine ulaşmak, onlara dokunmak için gayret gösteriyoruz. Allah için bunu siyaseten de yapmıyoruz. Bu bir insanlığın, inancımızın ve değer yargılarımızın gereği. Bu ziyaretler esnasında gördük ki, hastanelerimizdeki bakım ve her türlü hizmet uluslararası ölçütlerin çok daha önünde. Türkiye sağlık alanında gerçekten mükemmel gelişmeler, mükemmel atılımlar kaydetmiş. Gerçekten de dünyaya örnek olan, hem fiziki hem de kişisel olarak çok ön sıralara hükümetimiz döneminde taşınmışız. Bunları müşahhas olarak yerinde görmekten son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ANNELİK, BABALIKTAN ÇOK DAHA ÖTEDE”

Anneliğin önemine değinen Başkan Mahçiçek, çocukların bakımı noktasında annelerin babalardan ileride olduğunu belirterek, “Hastalık kolay değil, ben buradaki bütün çocuklarımıza gönülden ve yürekten şifalar temenni ediyorum. İnşallah kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar ve aileleriyle beraber mutlu bir yaşam sürerler. Gördükki burada annelerimiz çok fedakar, çocuk hasta ama annesi başında bekliyor. Demek oluyor ki annelik, gerçekten de babalıktan çok daha ötede çocuklara bakım noktasında. Bütün annelerimizi kutluyorum. Cenab-ı Hak onları muhafaza etsin diye temenni ediyorum, yavrularıyla beraber sağlıklı ve güzel hayat temenni ediyorum. Bütün hastalarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası Başhekim Yardımcısı Şule Şirin Berk de Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Biz de Onikişubat Belediye Başkanımıza hem hastalarımızı hem de ebeveynlerini ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımız aralıklarla hastalarımızın motivasyonunu artırmak için zaten ziyaret ediyor ama kendisini daha fazla bekliyoruz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz