Halka inerek vatandaşların sorunlarını sık sık gündeme getiren Manşet Gazetesi ekipleri, bu kez de mahalle mahalle gezerek Muhtarlarla yapılan hizmetleri ve eksiklikleri gündeme getiriyor. Mahalle muhtarları ile yaptığımız serinin üçüncü durağı ise Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Duraklı Mahallesi oldu. 6 bin nüfusa sahip olan Duraklı Mahallesi’nde yapılan çalışmaları muhtar Cengiz Ağcan’dan dinledik. İki dönemdir muhtarlık yaptığını belirten Ağcan, Duraklı mahallesinin doğu köylerden fazla göç aldığını söyledi. Ağcan, “Duraklı Mahallesi 5 bin 600 seçmeni olan Dulkadiroğlu Belediyesinin hemen hemen en büyük mahallerinden bir tanesidir. Daha çok doğu köylerinden mahallemize göç alındı. İnanılmaz bir göç var. Yerli vatandaş hemen hemen yok gibi. Mahalleler içinden Duraklı Mahallesi Kahramanmaraş’ın en eski mahallelerinden bir tanesidir. Bizim mahallemizde bulunan Haznedarlı Camii var. Haznedarlı Camii Alâüddevle Bey’in haznedarı Ali Bey tarafından yapılmıştır. O anlamda bakarsak 500 yıllık bir mahalledir. Çok eski bir yerdir. Genelde kırsal kesimdir. Fakir, yoksul ailelerin tercih ettiği bir mahalledir. Ama buna rağmen iyi bir mahalledir” şeklinde konuştu.

HİZMETLER ÇOĞALDI”

Kahramanmaraş Büyükşehir olmadan önce tek bir belediye çatısı altında yönetildiğini şuan ise 3 ayrı belediye çatısı altında hizmetlerin daha da hızlandığını dile getiren Ağcan, “Daha önce Kahramanmaraş tek bir belediye başkanı ile yönelitiyordu. Şimdi ise 3’e bölündü. 3 ayrı hizmet noktası oluşmuş oldu. 3 ayrı belediye başkanı olunca hizmetler paylaşıldı. Paylaşılınca da hizmetler çok çoğaldı. Biz istediğimiz her türlü hizmeti istediğimiz anda Dulkadiroğlu Belediyesi’nden rahatlıkla alabildik. Mahallemizde çok şükür şuan alt yapı ve üst yapı sorunu yok. Asfaltını, parkesini, taşını yaptırmışım. Artık Türkiye, dünya gelişiyor. Sorunumuz sadece bir kentsel dönüşüm büyük bir olay. Bizim tüm halkımızın, vatandaşımızın beklediği bir olaydır. Bahçelievler’e, Trabzon caddesine bizim mahallemizin mesafesi 950 metre. Artık bu yerlerin köhne halinden çıkıp binalaşması, yapılaşması, güzelleşmesi lazım. Kentsel dönüşümü istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ”

Duraklı mahallesinin kentsel dönüşümüne ihtiyacı olduğunu ifade eden Ağcan, biran önce yetkililerin bu soruna çözüm bulması gerektiğini kaydetti. Ağcan, “En büyük sorunumuz kentsel dönüşüm ve imar sorunu olduğu için yetkililere de bildirdik. Yetkililer şuanda bu konuyla ilgili ufak tefek çalışmalar yapsa da yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle bizim imar sorunumuz çok önemli. Bu konuda belediyeden çok büyük destekler istiyoruz. Mahallem hep gecekondu, çarpık yapılaşma ve hala mahallemin yarısı tarla ve bahçe gözükmekte. Arsa tapularımız dahi yok. Böyle de olunca kentsel dönüşüme yer verilmiyor. Müteahhit gelip tarlaya ne yapabilir? İmar sorunu çözülür arsa tapularını alırsak mahallemiz belki de Dulkadiroğlu’nun en güzel mahallelerden bir tanesi olur. Duraklı mahallesine bağlı Sakarya Caddesi var. Oraya bağlı güzel bir ada var. O ada da Büyükşehir Belediye Başkanı bir ara bana “Bu ada bizim için çok önemli, buraya çok güzel siteler yapmayı düşünüyorum” demişti. İnşallah değerlendirilir” dedi.

İMAR SORUNUNDAN DOLAYI DOĞALGAZ ÇEKTİREMİYORUZ”

Mahallenin doğalgaz istediğini ve imar sorunundan dolayı doğalgaz çekilmediğini dile getiren Ağcan, şunları kaydetti: “Bunun yanı sıra bir de doğalgaz sorunumuz var. Halkın çok yoğun talep ve isteği var. Ama imar sorunundan dolayı doğalgazı getirttiremiyoruz. Bir şey de yapamıyoruz çünkü elimiz kolumuz bağlı. İmar sorunumuz var. Tarla ve bahçe görünüyor. Gidip müracaat edildiği zaman tarla ve bahçeye doğalgaz çekilir mi dendiği zaman seslenecek durumumuz olmuyor. Bu konu da yetkililerimizden çok büyük destek bekliyoruz. Mahallemin zemini sağlam ve belki de çok yüksek katlara müsait olduğunu biliyorum. Daha önce birkaç mühendisle görüşmüştüm. Fakat her ne hikmetse mahallemin çevresinde ki yol kenarlarında ki evler 6 kat mahallemin en çok nüfus yoğunluğu ve inşaat yoğunluğun olduğu yerlerde 2+1. 2+1’e de müteahhit gelmez tabi. Bu konuyla ilgili de ben çalışma bekliyorum. Örnek olarak Aslanbey mahallesinde 18 katlı bina var deprem bölgesine bence daha yakın ama zemini daha sağlam bir mahalleye 2+1 verilmiş. Bu mantığı da anlayabilmiş değilim.”

AİLELERE YARDIM EDİYORUZ”

Sosyal devletçilik anlamda Türkiye’nin çağ atladığına vurgu yapan Ağcan, mahallede yardıma muhtaç olan ailelere destek verildiğini söyledi. Ağcan, “Sosyal devletçilik anlamında Türkiye çağ atlamış durumda. Bence şuan Avrupa’nın bile çok daha üstünde. Mahallemde ihtiyaç sahibi ailelerin hiç biri benim yanıma gelmez. Eminim belediye, valilik, fon gerekli yardımı yapıyor, bizde gerekli yardımı maddi, manevi, evrak konusunda yardımcı oluyoruz. Sosyal devletçilikte gerçekten dul maaşı, çocuk parası, odunu, kömürü, sağlık hizmetleri gibi her konuda yardımından çok memnunuz. Mahallemize fakir, kırsal bir mahalle dedik ama çok aşırı ihtiyaç sahibi olup da perişan bir durum yok. Çünkü devletimiz her zaman onların yanında. Bizde katkı sağlıyoruz. 2 dönemdir mahalle muhtarlığı yapıyorum. Muhtarlık benim çok severek yaptığım bir meslek. Vatandaşa, halka yardımcı olabilmek, hizmet etmek bana zevk veriyor. Bu anlamda ben çok memnunum” diye konuştu.

MAHALLEMİZE HİZMETLE BİRLİKTE OY ORANI YÜKSELİYOR”

AK Parti hükümetinin hizmetlerinden dolayı Duraklı Mahallesinde oy oranında artış olduğuna dikkat çeken Ağcan, son olarak şunları kaydetti: “AK Parti hükümeti başladığı dönemden beri bu oluşumun içinde ufak tefek olmaya çalıştık. Muhtarlık olarak belki tarafsız olmamız gerekiyor ama önümüzde de bir gerçek var ve gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Benim mahallemde ilk etapta AK Partiye yüzde 55 oydu. Şuan ise yüzde 91 buçuğa çıkmış durumda. Her seçim de çoğaldı. Hizmette görüyor, hizmette alıyor. Samimi de buluyoruz. Samimi bulunca da hizmet geliyor, hizmet gelince de oy alıyor. Şuan yaşadığımız olaylar, Türkiye’nin içinde bulunduğu noktalar çok farklı. Buna rağmen halkın teveccühü bu parti yönünde çok iyi ve çok memnun. Hiçbir sıkıntımız yok çok şükür. Manşet Gazetesi mahallenin hizmetlerini ve eksiklerini yansıttığı için sizlere teşekkür ediyorum.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz