Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan sağanak yağışlar Kahramanmaraş'ta da yoğun bir şekilde devam ediyor. Aşırı yağışlar nedeniyle kimi yerlerde su birikintileri oluşurken kimi yerlerde de daha farklı sorunlar çıkıyor.

Aşırı yağışlar nedeniyle sorun çıkan yerlerden biri de Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Arslanbey Mahallesi oldu. 25. Sokak içerisinde yağışlardan ötürü erozyon tehlikesiyle karşı karşıya kalınıyor. Yaşanan bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar ise yetkilerden herhangi bir can yada mal kaybı yaşanmadan önlem alınmasını istiyor. Manşet Gazetesi olarak yaşanan erozyon tehlikesini yerinde görmek için Arslanbey Mahallesi 25. Sokak içerisine gittik. Mahalle sakini Yaşar İspir ile yaptığımız görüşmede İspir, durumun oldukça korkutucu olduğunu söyledi.

YAĞMUR SULARI TOPRAĞIN KAYMASINA NEDEN OLUYOR”
Yağmur sularının toprakta kayma tehlikesi yarattığını anlatan İspir, “Burada erozyon tehlikesi var. Geçen hafta Çarşamba günü hafiften çökmeye başlamıştı. Pazar günü akşama doğru böyle oldu. Belediyeciler geldi üst tarafa kum döktüler. Yolu kapattılar ama insanlara yolu kapatmadılar. Şuradan aşağıya toprak bir anda çöktüğü zaman aşağıda insanların can tehlikesi var. Biz bir an önce çöken yere ve gelen suya bir önlem alınkasını istiyoruz. Başka bir şey istediğimiz yok. Şu yağmurda yapacakları bir şey yok ama bir önlem alsalar daha iyi olur yani. Şu anda yağmur suları toprağın kaymasına neden oluyor. Toprağın altında da doğalgaz hat borusu var. Buraya bir an önce yetkililerin çözüm bulmasını bekliyoruz” dedi. 

Haber: Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz