Tüm dünyada ölümlere sebep olan ve hızla yayılmasıyla bütün insanlığı tehdit eden koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle tedbirler alınmaya devam ederken, özellikle salgınının yayılmasını önlemek için sağlık çalışanları yoğun çaba sarf ediyor. Maske taktıkları için yüzleri yara olan, günlerce uykusuz kalan, ailesi ile telefonla bile irtibat kuramayan sağlık çalışanlarına destek yağıyor. İlk olarak geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine koronavirüs hakkında bilgiler  veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına moral vermek adına vatandaşlara saat 21’de balkonlara çıkarak alkış çalma çağrısında bulunmuştu. Bakan Koca’nın çağrısı üzerine tüm Türkiye’de vatandaşlar saatler 21’i gösterdiğinde evlerinin balkonlarına çıkarak sağlık çalışanlarını alkışladı. Sağlık çalışanlarına Kahramanmaraş’ta alkışlarla büyük destek verdi. Sağlık çalışanlarına bir destek de Kahramanmaraş’ın dondurmada dünya markası MADO’dan geldi. Türkiye genelindeki 450 mağazası aracılığıyla hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına sütlü tatlı ikram eden MADO, sağlıkçılara hem moral verdi hem de güç depoladı. MADO’nun çıkış yeri Kahramanmaraş’ta da sağlıkçılar unutulmadı. MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur öncülüğünde hazırlanan sütlü tatlılar, Kahramanmaraş’taki hastanelerde görev yapan hemşire ve doktorlara ikram edildi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Türkiye genelinde başlattıkları kampanya hakkında bilgiler veren MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın çağrısı sonrasında halkımız balkonlara çıkarak alkışlarla bütün sağlık çalışanlarımıza dün gece destek vermişti. Herkes, Türkiye olarak salgınının yayılmasını önlemek için özveriyle görev yapan sağlık personellerinin yanında olduğunu gösterdi. Biz de Türkiye’nin ya da insanların en zor zamanlarında halkımızın yanında olduğunu göstermek adına MADO olarak bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek amacıyla 112 ekiplerimize, doktorlarımıza sütlü tatlılar ikram ediyoruz. Bu süreçte en fazla yorulanlar onlar, hepsine minnettarız. Böylelikle onlara güç ve kuvvet vermek, yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Tekrar tekrar söylüyorum biz sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız, emirlerini bekliyoruz” dedi.

“ONLARIN AYAKTA KALMASI İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ”

Kampanyayı MADO olan bütün illerde başlattıklarını dile getiren Kanbur, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Tüm Türkiye’de MADO olan illerimizin tamamında bu çalışmayı başlattık. 450 mağazamız var, İstanbul ağırlık, o yüzden ilk olarak bu çalışmayı İstanbul’da yaptık. Bu kez de Kahramanmaraş’ta olduğumuz için zaten burada onların yanındayız ama her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istedik. Dün gece saatlerinde sağlık personellerimiz özellikle sosyal medyada gönderdiğimiz ikramları paylaşarak teşekkür ediyorlardı, biz çok mutlu olduk, çok duygulandık. Bütünleşmek ve onların sevincini paylaşmak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek, onların bize olan sevgi gösterisi daha fazla bizleri onlara yaklaştırdı. Onların bu güçlü duruşunu gördükçe insanın elinde eteğinde ne varsa veresi geliyor çünkü onların ayakta kalması insanlık adına çok önemli. Hepimiz hasta oluyoruz, hepimiz canımızı onlara emanet ediyoruz. Bütün sağlık çalışanlarımız iyi ki varlar. Bu süreçte emniyet mensuplarımız da yoğun çaba sarf ediyor, onları da unutmamız lazım. Biz hep birlikte Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı.

“DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

MADO’nun sütlü tatlı ikramının kendilerini mutlu ettiğini belirten Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Hizmet Binası’nda görev yapan Acil Servis Sorumlusu Hemşire Sevim Akyol ise, “Dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz, ailemizi, çocuklarımızı evde bırakıyoruz. Geçtiğimiz bu zor süreçte bizleri yalnız bırakmayan MADO ailesine çok teşekkür ediyoruz. Dün saat 21’de tüm Türkiye’de biz sağlık çalışanlarına motivasyon amaçlı yapılan alkıştan dolayı bütün haltımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun dışında halkımızdan ricamız çok zor durumda kalmadık sürece hastanelere başvurmamaları, herhangi bir ateş, öksürük, nefes darlığı ya da başka sıkıntıları olduğunda mutlaka ALO 184 hattını aramalarını öneriyoruz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz