Dünya ülkeleri arasında şube ağını genişleterek yoluna tüm hızıyla devam eden MADO, geçtiğimiz hafta dünya dondurma sektörünün nabzını tutan Gealato Dergisi Editörü Levatı Marco’ya tarihi bir itirafta bulundurmuş ve dondurmanın tüm dünyaya Maraş’tan yayıldığını söyletmişti.

Kahramanmaraş dondurmasıyla Türkiye’yi gururla temsil eden Mado, dünyanın 33 ülkesindeki şube ağıyla da dünya dondurma sektörünün önemli aktörlerinden biri haline gelirken şimdi de Çin Pazarına 3 bin şube açmayı hedefliyor.

Dünya’da hızla büyürken doğduğu topraklarında gurur olan Mado, bir taraftan kadın istihdam sayısında Kahramanmaraş’ın en büyüğü olurken vergi rekortmenler listesinde de rekor kırdı. Mado, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığının 2018 verilerine göre açıkladığı vergi rekortmenler listesinde de ilk 3’e girerek büyük bir başarıya imza attı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur; “4 kuşaktır dondurmacı bir aile olarak, sektörün tüm sorunlarıyla ilgileniyoruz. Kurum olarak sadece Maraş dondurmasını tüm dünyaya tanıtmıyoruz, ülkemizi de, memleketimizi de tanıtıyoruz, Türk kültürümüzü, gastronomimizi, yöresel ürünlerimizi gittiğimiz ülkelere götürüyoruz.

Misyonumuzun farkındayız ve o sorumluluk çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz. Firmamızın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur bey şuan yurt dışında ve Türkiye’ye yeni pazarlar açmak için araştırmalar yapıyor. Biz de Kahramanmaraş’ta üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere ülkemizin bütçesinin çok büyük bir bölümünü vergiler oluşturuyor. Her iş yapan ticaret erbabı, işletmeler vergilerini vermeliki bu ülke kalkınsın. Ülkemiz yeraltı kaynakları zengini bir ülke değil, onun için verginin çok önemli olduğuna inanıyorum. Vergi rekortmenler listesinde ise ilk 3’te bulunmamız bizi mutlu etti. Aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz