MADO Kadriye Kambur İlkokulu 4/A sınıfı öğretmeni Tuğrul İpek, öğrencilerini İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıl dönümü dolayısıyla Şeyh Adil Mezarlığında bulunan şehitliğe götürdü. Öğrenciler, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyup, mezarların başında dua etti. Ayrıca, 10 Şehirde düzenlenen İstiklal Marşı’nı okuma etkinliğinde altıncı kıtasını okuma görevini üstlenen Mado Kadriye Kambur İlköğretim Okulu’nun çektiği video, diğer illerde çekilen videolarla birleştirilip İstiklal Marşı’nın kabulü olan 12 Mart günü paylaşılacak.

VATANIN, MİLLETİN DEĞERİNİ DAHA İYİ ANLAYACAKLARINI DÜŞÜNDÜM”

Mado Kadriye Kambur İlkokul Öğretmeni Tuğrul İpek, yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın Kabülünün 99’üncü yılının anma etkinlikleri kapsamında öğrencileri şehitliğe getirdiğini belirterek “Özelliklerin milli, manevi duyguları, vatan sevgisi edinmesi için Kahramanmaraş Şehitliğine getirdik bu şekilde öğrencilerimiz istiklal Marşının değerini, vatanın, milletin değerini daha iyi anlayacaklarını düşündüm” dedi.

İpek, geçtiğimiz gün İdlib’de şehit düşen 33 asker için üzüntülü olduklarını söyleyerek, “Geçmişten bu günü bütün şehitlerimizi, Çanakkale Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlar olması bu vatan olmazdı. Allah onlardan razı olsun. Yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyoruz. Öğrencilerimiz onlara dua ediyor inşallah ülkemiz çok daha iyi günler görecektir” şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı’nı okuyan minik öğrenciler ise duygularını şu şekilde ifade etti;

BURAYA GELDİĞİM İÇİN ÇOK DUYGULUYUM”

Mislina Yaman;

Dün gece çok fazla şehit verdik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün şehit ailelerine çok geçmiş olsun diyorum. Yaralı olanlara acil şifalar diliyorum inşallah çok çabuk bir şekilde iyileşirler. Buraya geldiğim için çok duyguluyum.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Ahmet Efe;

Öğretmenimiz buraya bizi getirdi duygulandık şehitlerimize çok üzüldük. Burada İstiklal Marşı’nı okuduk. Şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz.

ŞEHİTLERİMİZE ÇOK ÜZÜLDÜM”

Mustafa Kabakçı;

Şehitlerimiz için çok üzüldüm. Öğretmenimiz bizi şehitliğe milli ve manevi duyguları edinmemiz için getirdi. Şehitlerimize çok üzüldüm bir daha şehit vermeyiz.

İNŞALLAH DAHA FAZLA ACI YAŞAMAYIZ”

Nilda Su;

Öğretmenimiz bizi buraya getirdiği için teşekkür ediyorum. İnşallah daha fazla şehit vermeyiz daha fazla acı yaşamayız. Şehitlerimizi anıyoruz. Ailelerine sabırlar diliyoruz.

Editör: Mahmut Beyaz