Kahramanmaraş’ı çevre yoluna bağlayan Madalyalı Kavşağın tünel kavşağa dönüştürülmesi çalışmaları devam ediyor. Önemli ilerleme kaydedilen kavşak inşaatında Kahramanmaraş’ın simgesi durumundaki madalya ise yerinden söküldü.

Büyüyen ve gelişen Kahramanmaraş’ta artan trafik sorunlarını çözmek için başlatılan tünel kavşak inşaatlarından birisi olan Madalyalı kavşakta önemli mesafe alındı. İnşaat tamamlandığında Kayseri- Gaziantep hattı yer altına alarak trafiği durdurmadan geçişlerin sağlanacak. Yer altı direklerinin yapımının ardından tünel kavşak için kazı çalışmalarına başlayacak olan inşaat firması Kahramanmaraş’ın onuru olan İstiklal Madalyası’nın heykelini daha sonra yerine tekrar yerleştirmek üzere kaldırıldı.

AĞAÇLAR BAŞKA ALANA SEVK EDİLDİ
İşin yarıdan fazlasını tamamlayan firma yetkililerinden alınan bilgiye göre 2 aya kadar kavşağın yeni haline kavuşacağı belirtildi. Bir süredir Adana istikametine gidiş dönüş trafiğine kapatılan kavşakta, Gaziantep- Kayseri bağlantısında ise trafik akışı tek şeritten sağlanıyor. Kavşak çalışmalarında dikkat çeken bir başka konu da ağaçlar. Daha önceden alanda bulunan ağaçlar dikkatli şekilde ağaç sökme makinası ile sökülerek başka bir alana dikildi.
Haber: Şenol Güneş      

Editör: Mahmut Beyaz