17 yaşındaki Türkoğlulu genç Yusuf Çelik, yazdığı şiirlerden oluşan kitabının baskıya girmesi için sponsor arayışına girmişti. Çelik’in çağrısına Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş kulak vererek sponsor oldu ve kitabının basılmasını sağladı. 2001 yılının Ocak ayında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde dünyaya gelen Yusuf Çelik, kavgadan uzak, toplumla iç içe yaşamayı seven, insanlarla iletişim halinde olup sorunlarını kendi çözmeye çalışan bir genç. Şairin ve şiirin başkentinde yaşamasıyla birlikte şiire büyük ilgi duyan genç Yusuf, küçük yaştan itibaren şiir yazmaya başladı. Yazdığı şiirleri kitap haline getirmek için çalışmalara başlayan Yusuf, daha sonra kitabını bastırmak için sponsor arayışı içerisine girdi. Genç Yusuf’un, sponsor arayışına, ilçesinde eğitim ve kültürel çalışmalara önem veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş cevap verdi. İlçesinde her ferdin isteğini geri çevirmeden onlara destek olan Başkan Okumuş, böylelikle şiire ilgi duyan bir gencin hayallerini gerçekleştirdi. Şiir kitabını bastırarak bir hedefine başarıyla ulaşan Yusuf, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teşekkür ederek, kendi ve şiir kitabı hakkında bilgiler verdi.

KAVGADAN UZAK, TOPLUMLA YAŞAMAYI SEVİYORUM”

Kavgadan uzak, toplumla iç içe yaşamayı sevdiğini söyleyen Yusuf Çelik, “Ocak 2001 tarihinde Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde dünyaya geldim. İlkokulu Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni açılan orta kısmından mezun oldum. Şuanda halen eğitim-öğretime devam etmekte olup Türkoğlu Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisiyim. Genel kültür, tarih, sosyoloji, hukuk, siyaset ve edebiyat gibi dallarla ilgilenmeye çalışırım. Kavgadan uzak, toplumla iç içe yaşamayı, insanlarla iletişim halinde olup sorunlarımı elimden geldiğince çözmeye çalışan biriyim. Fikirlerim doğrultusunda hareket etmeyi severim bu da toplumdan dışlanmama, daima ikinci planda tutulmama sebebiyet verir” ifadelerini kullandı.

VATAN SEVGİSİ, AŞK VE TASAVVUFU İŞLEDİM”

Şiir Kitabında vatan sevgisi, tasavvuf ve aşk gibi konuları işlediğini dile getiren Çelik, “Kitabım vatan sevgisi, tasavvuf ve aşk gibi konular içeren şiirlerden oluşuyor. Ağırlık vatan sevgisi içerikli şiirlerden oluşmaktadır. Kitabım adını da vatan sevgisi içerikli bir şiirden almıştır. Ad belirlemede kitabin ismi farklı ve dikkat çekici olsun diye en farklı şiirin adını koyduk. Şiir yazmaya başlamam oldukça manidar. Yazmadan önce seslendirme yapıyordum. Seslendirmelerimden kaynaklı olarak şiir yazmaya başladım” şeklinde konuştu.

OSMAN OKUMUŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İlk şiirini 2012 yılında yazdığını dile getiren Çelik, kitabının basılması noktasında kendine sponsor olan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a da teşekkür etti. Çelik, “İlk şiirimi 2012'de yazdım ve o günden bu güne yaklaşık 450 şiirim bulunmaktadır. Fakat kitaba 4’te 1’ini yani 99 adet şiirimi alabildim. Şiir benim için insana rahatlık verici söz dizilerinin bir araya gelmesiyle oluşan metni ifade ediyor. Kitabimin çıkmasında bizi yönlendiren ve gerekli desteği sağlayan Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a teşekkür ederim” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan )

Editör: Mahmut Beyaz