Altınordu Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi’nin düzenlediği Ulusal Altın çizgi desen yarışması sonuçlanırken Kahramanmaraşlı, Yunus Emre Keklik Ulusal Desen Yarışmasında mansiyon ödülü aldı.
Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Yunus Emre Keklik, henüz 9.sınıf olmasına rağmen 37 Güzel Sanatlar Lisesi’nin katıldığı ve aynı zamanda üst sınıf öğrencilerle de yarışarak 50x70 boyutundaki çizdiği desen ile mansiyon ödülüne layık görüldü.
Ödül olarak; Yarışma Heykelciği- Başarı Belgesi-Yarışma Albümü-Colortone Boya Seti alan Yunus Keklik: “Üzerimde emeği olan başta öğretmen anne -babam ve diğer katkıları olan resim öğretmenime de teşekkür ediyorum. Bu yarışma beni daha fazla kamçılayacağını düşündüğüm için daha çok çalışama azmi oluşturacak inşallah diyerek duygularını ifade etti.
Güzel Sanatlar Eğitiminin en önemli çalışma alanı olan ‘’DESEN’’ konulu yarışma Resmi ve Özel Güzel Sanatlar Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin resim sanatının en önemli alanı olan desen konusuna dikkat çekmek ve bu konudaki yeteneklerini ulusal bir alanda göstermelerine katkı sunmak için açılan bu yarışmada, birinciliği Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi, ikinciliği Çorum Güzel Sanatlar Lisesi alırken üçüncülüğüde Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi almaya hak kazandı.
 
Yarışma Değerlendirme Jürisi:
 Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler (Uludağ Ünv. Güzel Sanatlar Fak. Dekanı)
Prof. Dr. AlaybeyKaroğlu(Çankırı Karatekin Ünv. Güzel Sanatlar Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan (Ordu Ünv. Güzel Sanatlar Fak. Dekanı)
Prof. Dr. Aydın Ayan (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünv. Resim Bölümü)
Prof. Dr. Gülten İmamoğlu (19 Mayıs Ünv. Samsun Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü)
Prof. Dr. Hüseyin Elmas (Konya Selçuk Ünv. Güzel Sanatlar Fak. Dekanı)
Üç Mansiyon Ödülü     :Yarışma Heykelciği- Başarı Belgesi-Yarışma Albümü-Colortone Boya Seti
Editör: Mahmut Beyaz