Kuyumcular Odası’nın Olağan Genel Kurulu Hünkâr Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongrede Başkan Adayı Cengiz Gündeş ile yarışan Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, 341 oy alarak 4’üncü dönem için başkan seçildi. Rakibi Gündeş ise 165 oyda kaldı.

Divan Başkanlığını Cafer Tepe, Başkan Yardımcılığını Hacı Gülpak, katip üyelikleri ise Ali Eskikale, Ahmet Onur ve Mehmet Kahveci’nin yürüttüğü kongreye katılım ve ilgi yüksek oldu. 3 Dönemdir Oda Başkanlığını yürütmekte olan H. Mustafa Öz, mesleğe yıllarını vermiş 26 üyeye onur plaketi sundu.

“TÜM ESNAFA EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ”

Başkan adayı Cengiz Gündeş, kongrede yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Sizleri şahsım ve yönetimim adına saygı ve sevgilerimle selamlıyor, seçimli genel kurul toplantımızın tüm kuyumcu esnafımız için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Ama bugün burada, sizlerle olmaktan ve odamızın yönetimine talip olmaktan ayrıca mutluluk ve gurur duyuyorum. Ülkemiz, altın ve mücevherat üretiminde Hindistan ve İtalya’dan sonra dünyada ilk üçte bulunuyor. Kahramanmaraşımız ise, 700’ e yakın atölye, 5 bin civarında çalışan, yaklaşık olarak 150 vitrin kuyumcu esnafı ile İstanbul’dan sonra ülkemizde ikinci sıradadır. Ancak sıralamadaki bu yeri ve potansiyeline rağmen bunun ekonomik karşılığını ve yerini alamamaktadır. Peygamber efendimizin veda hutbesinde buyurduğu üzere "bütün insanlar eşittir " düsturundan hareketle, ayrım yapmaksızın tüm esnafımıza eşit mesafede olacağız. Başta mali konular olmak üzere oda yönetiminde açık ve şeffaf olacağız. Birileri altın şehrin gecikebileceği gibi şeylerden bahsediyor. Kimse kusura bakmasın biz buna müsaade etmeyiz, altın şehri kimsenin tekeline bırakmayız. Çünkü altın şehir kimsenin babasının hayrına yapılmış bir mülk değildir. Aksine orası tüm esnafımızın yani sizlerindir. Ve orada hepinizin söz hakkı vardır. Bu konuda içiniz ferah olsun çünkü biz kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Kapımız sonuna kadar açık olacak her zaman bir çayımız olacak en başta samimiyet içinde olacağız. Bir çırağı başkan odasında çay içerken görürseniz şaşırmayın. Ayrım olmayacak; üye veya üye olmayan bu sektörümüze hizmet veren herkesin yanında olacağız. Yapılan icraatlarımız şeffaf olacak. Genel kurul toplantımızın tüm esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“BİR HAYLİ YOL ALDIK”

Mevcut Başkan H. Mustafa Öz ise şöyle konuştu: “Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, yapacağımız, vaat ettiğimiz projelerimizden çok daha fazlasını ürettik ve yol aldık. Odayı bahane ürüten bir yönetim anlayışından çözüm üreten bir yönetim sistemine kavuşturduk. Elbette çok iş yapmanın eleştireni de çok olur. Öküz altında buzağı arayanlar, çamur at izi kalsın gibi düşünenler mesleğimize, Ahilik kültürü ve geleneğimize yakışmayan tavır içerisindeler, ben onları Allah’a havale ediyorum. Hayalimi bugün hayata geçirmenin gururunu sizlerle beraber yaşıyorum. Evet, Altın Şehir İhtisas Küçük Sanayi Sitesi. Bizim bu projeyi yapamayacağımızı sananlar sükûtu hayale uğradıkları gibi, aslı astarı olmayan iftira ve asılsız ithamlarla sizlerin kafasını bulandırmaya çalışmaktadırlar. Sevgili meslektaşlarım; bu aday olan arkadaşı bir dolmuşa bindirmişler direksiyonu da kendiler almış. Bu dolmuş bu şekilde sizleri güvenli olarak hedefe götüremez, kaza yapar ve sizleri sakat bırakır. Haberiniz olsun. Birde televizyona çıkmış (Altın şehri şu tarihte bitireceğiz) diyorlar hadi oradan. Engel olmayın bize yeter. Altın şehri yapan yapıyor siz ağzınıza bile almayın. (Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz) atasözü ile konuşmamı bitirmek istiyor; huzurunuzda cefakarca benimle birlikte mücadele eden yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarıma, ayrıca çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayan meslektaşlarıma, gayretle çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu anlayışla ve inançla çıktığımız bu yolda sizleri bir kez daha birlikte yürümeye davet ediyoruz. Şimdi hedefi büyütme zamanı. Sevgi ve saygılarımla hoşça kalın.”

İKİ LİSTELİ OLARAK SEÇİM YAPILDI

Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karara bağlanmasının ardından iki listeli olarak seçimlere geçildi. İki liste olması nedeni ile katılım ve ilginin yüksek olduğu 547 üyeli kongrede 341 üyenin oyunu alan Mustafa Öz yeniden başkan seçildi. Rakibi Cengiz Gündeş ise 165 oyda kalırken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Mustafa Öz (Başkan), İsmet Kaynakyeşil, Durdu Mehmet Demirciler, Selim Gödeoğlu, Osman Bozoğlan, Ali Doğan, Mehmet Gülpak.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ali Eskikale, Ercan Yeter, Merva Özdemir, Murat Çakallıoğlu, Mehmet Bekereci, Hayrettin Özşahan, Sefa Çay.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ali Uyan, Hasan Fahri Kütükçü, Mustafa Debgici.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Basri Eravşar, Ökkeş Sarıca, Akif Gençoğlan.

Güven tazeleyerek yeniden Başkan seçilen H. Mustafa Öz ve yeni yönetimini tebrik eder; görevlerinde başarılar dileriz.

Haber: (LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz