Kahramanmaraş'ta makam odasında tabancayla intihar girişiminde bulunan Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kurtoğlu için Valilik bahçesinde akşam saatlerinde tören düzenlendi. Düzenlenen törende, ilk olarak Kurtoğlu’nun özgeçmişi okunurken daha sonra Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, tarafından helallik istenerek dua edildi.  

 

‘ÜZÜNTÜLÜYÜZ’

Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kurtoğlu’nun iyi bir mesai arkadaşı olduğunu söyledi. Ağır bir üzüntü içinde olduğunu kaydeden Güvençer, “Derin yaralı ve sarsılmış durumdayım. Bugün sadece bir çalışma arkadaşımızı, bir kamu görevlisini kutlu yolculuğuna uğurlamıyorum. Bir kardeşimizi, can dostumuzu bir haftadır kendisini ne kadar çok sevdiğimizi kendisini ne kadar iyi tanıttığını çok daha derinden fark ettiğimi sevgili kardeşimizi bir yolculuğa uğurluyoruz. Sadece bu kadarla değil güzel kardeşimizin tanıdığı tanıştığı tüm Kahramanmaraşlıların ve özellikle ilimizde bulunan Suriyeli kardeşlerimize hepiniz adına vekâlet eden ve şerefen ev sahipliği yapan Ferhat kardeşimin ardından birlikte yürekten dualarla Allah yolunu açık etsin” dedi.  Vali Güvençer ’in konuşmasından sonra İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından dua okunarak helallik istenmesinin ardından merhum Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu’nun naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Isparta’ya uğurlandı. Valilik bahçesindeki düzenlenen törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Vali Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda valilik personeli katıldı.

 

İNTİHARA TEŞEBBÜS ETMİŞTİ

Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, geçtiğimiz hafta Trabzon Bulvarı üzerindeki Kahramanmaraş Valiliği makam odasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı beylik tabancasıyla intihara teşebbüs etmiş ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Kurtoğlu, yaklaşık bir haftadan bu yana tedavi gördüğü Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde yaşam savaşını kaybetmişti.

Haber: Mahmut Beyaz

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz