Türk milli eğitimin genel ilkeleri ve temel amaçlarına uygun, bireysel bilgi beceri davranış kazandıran lider bir kurum olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, açtığı kurslarla tüm bireyleri temel, mesleki, teknik, sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazandırarak hayat kalitelerini yükseltiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 3 bin 500 kurs programından istek ve ihtiyaçları doğrultusunda birçoğunu açarak Kahramanmaraş halkını 7’den 70’ geliştirmeyi hedefleyen Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, yeni dönemde de pandemi kurallarına riayet ederekten kurslarını açmaya devam ediyor. Şu an için ağırlıklı olarak Nakış, Bilgisayar, Hijyen Eğitimi gibi kursların fazlaca talep edildiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdür Mehmet Bülbül, 15 Ekim itibariyle boks, tenis, bayan ve erkek güreş, atıcılık ve okçuluk alanında kursların başlayacağını ifade etti. Dünya üzerinde etkisini sürdürmeye devam eden koronavirüs nedeniyle geçen yıla oranla bu yıl kurs sayılarında yarı oranında azalma olduğunu kaydeden, “Biz yeni dönemde de pandemi kurallarına uygun olarak açmaya devam ediyoruz” dedi.

“SAYISAL ANLAMDA ÖĞRENCİ SAYILARINI AZ TUTTUK”

Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bülbül, 1 Eylül itibariyle yeni dönem kurslarının başladığını belirterek, “Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüzün emirleri doğrultusunda kurslarımız maske, hijyen ve mesafe kurallarına dikkat ederek açılmakta. Pandemi döneminden dolayı kurslarımızın sayısal anlamda öğrenci sayılarını az tuttuk. Sınıfların da büyük olanlarında kurslar açıyoruz, küçük sınıflarımızı kullanmıyoruz. Pandemi döneminin başlamasıyla birlikte kurslarımıza rağbet oldu ancak bir önceki yıla göre yarı oranında kurs sayılarımız düştü. Biz yeni dönemde de pandemi kurallarına uygun olarak açmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİ KURSLARIMIZ AÇILIYOR”

Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüzün 3 bin 500 adet programı olduğunu ve kursiyerlerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda bu kursları açtıklarını anlatan Bülbül, “Ağırlıklı olarak giyim kurslarımız, Nakış kurslarımız, Bilgisayar Kurslarımız, hijyen eğitimi kurslarımız devam etmekte. Bunun yanında diğer sportif ve kültürel kurslarımız açılmakta. Sporla ilgili yeni dönemde boks, tenis, bayan ve erkek güreş, atıcılık ve okçuluk alanında da kurslarımız spor kursları olarak açılmaya devam edecek. 15 Ekim itibariyle spor kurslarımız başlatmış olacağız, ilçe Spor Müdürlüğü ile işbirliği içerisindeyiz. Kurslarımızda İlçe Spor Müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu kurs yerlerini kullanacağız” şeklinde konuştu.

“UZAKTAN EĞİTİM KURSLARIYLA İLGİLİ KAYITLARIMIZ BAŞLADI”

Mehmet Bülbül, “Şu anda mevcut kurslarız yüz yüze olarak yapılıyor ancak Genel Müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu programlarda da uzaktan eğitim kurslarımıza yönelik faaliyetler başlamakta. Şu anda velilerimize yönelik 15 adet bakanlığımızın belirlemiş olduğu uzaktan eğitim kurslarıyla ilgili kayıtlarımız başladı. Öğrenci velilerimizin talep etmesi doğrultusunda bu kurslarımızı da uzaktan eğitim şeklinde başlatacağız. Her kurs sonunda sergilerimizi yapmaktayız ancak yıl sonunda Haziran ayında yine Halk Eğitim Merkezimizin düzenlemiş olduk kurslarımızın tamamına ait ürünleri halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu alanda kurslarımız pandemi döneminin durumuna göre Haziran 2021 döneminde açılacak. Aynı zamanda da gelemeyen vatandaşlarımız için sanal sergimiz hazırlanacak ve onlara da internet üzerinden sergimizi beğenimize sunacağız.

Sanal sergimiz daha önceden yapıldı, bundan sonraki sergilerimizde de video kamerayla kayıt altına alıp sanal sergimizi halkamızla buluşturuyoruz. Kursların sonunda sınavlarımız olmakta kurslarımızı başarıyla tamamlayanlara belgelerini vermekteyiz. Bazı özel eğitim gerektiren öğrencilerimize açtığımız kurslarımızda da sınav yapılmamakta kursun sonunda belgelendirme yapılmaktadır. Kurslara başvuru yıl boyunca online olarak devam etmekte. Talep üzere vatandaşlarımızın kurslarını açmaktayız. Aynı zamanda çeşitli kurum ve kuruluşlarla da işbirliği halindeyiz bu bakımdan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Rehabilitasyon Merkezinde kurslar planlandı yakın zamanda açılacak.”

“21 EYLÜL İTİBARİYLE BAŞLATTIK”

Destekleme Yetiştirme Kursları hakkında bilgi veren Halk Eğitim Müdürü, “DYK kurslarımızı 21 Eylül itibariyle başlattık, 650 civarında öğrencimiz başvurdu. 2 Merkezimizde bu kurslarımız açılacak yine bu kurslarımızda da sayıları az tuttuk, pandemi kurallarına riayet ediyoruz. Mezun öğrencilerimize bu kurslarımız açıldı. Yine Onikişubat Belediyemiz tarafından kursiyerlerimize doküman desteği sağlanacak, aynı zamanda belli aralıklarla dönemlerimiz olacak” diye konuştu.

“EKİM AYININ 9’UNA KADAR BU KAYITLAR DEVAM EDECEK”

Açık öğretim kursuna ilişkin konuşan Bülbül, “Halk Eğitim Merkezimiz bünyemizde faaliyet veren Açık Öğretim Büromuzda da yeni kayıtlarımız ve kayıt yenileme işlemlerimiz devam etmekte. Ekim ayının 9’una kadar bu kayıtlar devam edecek, daha sonra da 6-7 Aralık’ta 1. dönem sınavları yapılmış olacak” dedi.

HABER: ABDULSAMET İSPİR

Editör: Mahmut Beyaz