Kahramanmaraş Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Yaşlı Refakatçi kursiyer öğrencileri Huzur Evi ziyaretinde bulundu.

Kahramanmaraş Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nin 23 Yaşlı refakatçi kursiyer öğrencileri huzur evini ziyaret ederek yaşlı bakımı hakkında bilgi sahibi oldu. Yaşlı refakatçi kursiyer öğrencileri yaşlıların Regaib Kandilerini kutlayarak karanfil dağıtt. Kahramanmaraş Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Yaşlı Refakatçi hocası Fatma Ağdur, kursiyer öğrencilerin psiko ve sosyal destek için geldiklerini söyledi. Ağdur, ‘’Kursiyer öğrencileri meslek hayatına geçtiğinde nasıl bir durumla karışılacağını izlem ve gözlem yapılmak için bu ziyaret uygun görüldü’’ dedi. Ziyarete Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı da katılım gösterdi.

YAŞLILARIN BAKIMI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLDUK’

Hamza Büyüksakallı, kursiyer öğrencilerin sertifikalarını alıp meslek hayatlarına geçtikten sonraki süreçte yaşlılara nasıl destek vereceklerini görmeleri için böyle bir faaliyet oluşturduklarını söyledi. Büyüksakallı, ‘’Yaşlı refakatçi kursiyerleri ve hocaları Fatma Ağdur ile birlikte huzur evini ziyaret ettik. Huzurevi’nde bulunan yaşlıların bakımlarıyla ile ilgili arkadaşlar bilgi sahipleri oldular. Allah kimseyi belli bir yaştan sonra huzur evine düşürmesin. Huzur evinde kalan insanların rahat bir ortamda kaldıklarını ve sahibi olmayan yaşlılarımızın ikametgâh ettiklerini gördük. Huzur evi hem ortam olarak hem de bina olarak güzel şekilde yapılmış. Yaşlılarında her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini düşünüyorum. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bir farkındalığı yaşamak adına ve arkadaşlarımızın tecrübe kazanması adına ziyarette bulunduk’’ şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz