Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde Müftülük tarafından verilen 'Aile İçi İletişim' seminerinde kuran Kursu hocaları bilinçlendirildi.

Elbistan İlçesi Müftülük Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Psikolog Münevver Bilge'nin konuşmacı olarak katıldığı 'Aile İçi İletişim' Seminerinde Kuran Kursu Hocalarına ailelerin, çocuklarına olan davranış ve tutumlarının nasıl olması gerektiği hakkında geniş çaplı bilgi verildi. Düzenlenen seminerde konuşan Psikolog Münevver Bilge ailelere çocuk yetiştirmenin ve çocuklarımızın yarına önemli bir insan olarak hazırlanmasının, hem aileye hemde toplum için önemli olduğu vurgusunu yaparak Ailere sorumlulukları anlatıldı.
'HER ŞARTTA SEVGİ, SAYGI, ANLAYIŞ, HOŞGÖRÜ VE ŞEFKAT’İN AİLEDE EŞLER VE ÇOCUKLAR İÇİN OLMAZSA OLMAZ BİR SORUMLULUKTUR'
Psikolog Bilge yaptığı sunumda, Toplum olarak çocuklarımızın yarına önemli birer insan olarak hazırlanması hem aileye hem de topluma önemli sorumluluklar yüklemektedir” diye konuştu. Ailenin önemi ve eşler arasında nasıl bir iletişim kurulması gerektiğini,çocukların yarına daha huzurlu, özgüvene sahip ve nitelikli birer birey olarak katılmalarında aileye düşen sorumluluklar hakkında örnekler ışığında bilgiler verdi. Psikolog Bilge, “Her şartta sevgi, saygı, anlayış, hoşgörü ve şefkat’in ailede eşler ve çocuklar için olmazsa olmaz bir sorumluluktur. Eşlerin çocukları, topluma hazırlayan en önemli eğiticiler olduğu,onların gelişim özellikleri hakkında bilgi sahibi olup uygun ve samimi bir iletişim dili kurmaları gereklidir. Çocuğun evde kaldığı sürede kendisini mutlu, huzurlu ve güven içerisinde hissetmesine gayret edip,çocuklarla onların geleceğine katkı sağlayacak ortak zaman geçirilmelidir. Anne ve babalar iyi bilmeliler ki her çocuk değerlidir ve sizlerin elinde hayata hazırlanmaktadır” ifadelerini kullandı. Kuran kursu hocalarına hitap eden Piskolog Münevver Bilge çocuk yetiştirmenin püf noktalarına değindi ve aile bireylerinin birbirlerini dinlemelerinin önemini vurguladı. Psikolog Münevver Bilge yaptığı konuşmanın sonunda ise seminere katılan Ailelerin sorularını tek tek yanıtladı.

Erdi İşbilir/Elbistan


Editör: Mahmut Beyaz