Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, koyun ve keçi yetiştiricileri de bin bir emeklerle besleyip büyüttüğü hayvanlarını kurbanlık diye vatandaşın karşısına çıkartmaya başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ise hayvan pazarının yolunu tuttu. Kıran kırana pazarlıkların yaşandığı Hayvan pazarında kurbanlıklar alıcısını beklerken, bazı satıcılarda özenle besleyip büyüttükleri kurbanlıklar için araba fiyatında değer biçti. Manşet Gazetesi haber ekibi olarak Canlı Hayvan Pazarı’nda esnaflarla yaptığımız görüşmelerde esnaf, Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla bu yıl hemen hemen aynı fiyatta olduğunu belirtti.

Fiyatların normal değerinden biraz daha pahalı olmasını ülkedeki hayvanların azlığına bağlayan esnaf, verdikleri emeklerin karşılığını alamamaktan yakındı.

İşte Canlı Hayvan Pazarı’nda esnaflarla yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları;

BU YIL İYİ GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”

Kürşat Girar

Şu anda işler zayıf. Müşterilerimizin hepsi son günü bekliyor. Biz de hayvanları getirdik, 10 gündür hazırlığımızı yapıyoruz. Kurban Bayramı’nı bekliyoruz. Fiyatların da canlı kilosu şu an 24 TL. Erkek koçlarla çebişlerin fiyatları 24 TL. Geçen yıla göre 2 TL bağlandı. Geçen yıl işler gayet normaldi, ne iyiydi ne kötü. Bu yıl da iyi geçmesini bekliyoruz. Vakıflardan dolayı insanlar pek yönelmiyor ama biz bekliyoruz.

ŞU ANDA BİR HAREKETLİLİK YOK”

Durdu Akbayır

Şu anda bir hareketlilik yok. Kurban bayramına 1-2 gün kala alır herkes kurbanlığını. Katar’a yolladığımız için bu yıl mal biraz kıt ve fiyat yükseldi ama yine de iyi olur inşallah. Geçen yıl işler normal gitti.

HAYVANLARIMIZ GELDİ, YERLERİMİZİ YAPIYORUZ”

Ahmet Kazancı

Şu an tam bir bayram hareketliliği yok. Hayvanlarımız geldi, yerlerimizi yapıyoruz. Resimde gösterdiğimiz hayvanın daha eşleri ve güzelleri var. Her keseye uygun kurbanlığımız bulunur. 500 TL’den başlar 3 bin TL’yi bulur. Fiyatlar şu an için 23-24 TL arasında. Geçen yıla oranla farkı çok az, hala da belirsiz. Geçen yıl bayram ne güldürdü ne de öldürdü. Bu yıl beklentilerimiz güzel.

EMEKLİYE VERİLECEK İKRAMİYENİN SATIŞLARI OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Alper Taşçı

Her sene olduğu gibi bu sene de bayrama son bir ay kala piyasa durgun. Bizim memleketimizde kurban alımları hep son güne bırakılıyor bu da besiciyi de satıcıyı da tedirgin duruma sokuyor. Büyükbaş hayvanlar da durum böyle değil bayrama son 15-20 gün kala satıcılar ellerindeki hayvanların hepsini bitirirler ve daha sonra küçükbaş alımları başlar. Bayrama bir hafta kala, 3 gün kala almaya başlanır. Bu yıl 12 milyon emekliye verilecek ikramiyenin satışları olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz