Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in öncülüğünde insan odaklı yatırımlarına ara vermeden devam eden ve kurulduğu günden bu yana hizmet politikasını bu yönde tayin eden Onikişubat Belediyesi, sosyal belediyecilikte fark yaratmaya devam ediyor. Kurban Bayramı’nda vatandaşların güvenilir, sağlıklı, nezih ve rahat bir ortamda kurbanlıklarını kesebilmesi için ilçe merkezinde bulunan 4 adet Kapalı Semt Pazar yerlerine kurban kesim tesisleri kuran Onikişubat Belediyesi, yaptığı örnek hizmetlerle vatandaşların hayır duasını kazanıyor. Semt Pazar yerinde kurulan kurban kesim tesisini basın mensuplarına tanıtan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediye olarak bu yıl yeni bir hizmeti hayata geçirdiklerini belirterek, kurban kesiminde vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacaklarının altını çizdi.

TÜM TEKNİK DONANIMLAR HAZIR
Mahçiçek, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kurban Bayramlarında ehil olmayan ve kasaplıkla çok fazla alakası olmayan arkadaşlar kurban kesiyordu. Kimi elini kesiyordu, kimi başka bir yerini kesiyordu ve maalesef sağlıklı bir kesim sistemi yoktu. Bu tür olumsuzlukları ortadan kaldırmak için Onikişubat Belediyesi olarak bu yıl yeni bir hizmet başlattık. 4 adet kapalı semt Pazar yerimiz vardı. Bu kapalı Pazar yerlerimizi gerekli teknik donanımlarla donattık ve buralarda kurban kesimi için hazırlık yaptık. Kurban Bayramı’nın 1, 2 ve 3’üncü günü olmak üzere Onikişubatlı kardeşlerimiz gelecekler ve burada görevli arkadaşlarımızdan sıra numarası alacaklar, o sıra numarasına göre kendileri istirahat edip çayını kahvesini içecek ve burada sağlıklı, düzgün bir şekilde kurbanlıkları kesilecek. Daha sonra ise poşetlere konulacak, el arabası ile etlerini vatandaşların araçlarına kadar taşıyıp teslim edecek. Böylelikle temiz bir ortamda, geçmişte olan o uygunsuz uygulamalar olmayacak.”

KURBAN KESECEKLERE TASARRUF SAĞLAYACAK
Yapılan hizmetin hem belediye hem de vatandaşlar için tasarruf sağlayacağını vurgulayan Başkan Mahçiçek, “Bizim bütün amacımız Onikişubat’ta yaşayan insanlarımızın, Onikişubat’ta yaşamanın çok daha farklı olduğunu görmeleridir” dedi. Başkan Mahçiçek, “Ayrıca bizim açımızdan bunun bir önemi daha var. Biz bu kurbanlıkların kirliliklerini sokak sokak dolaşarak alıyorduk. Şimdi ise bu merkezlerden alınacak ve bizim için daha ekonomik, daha kolay olacak. Bu hizmeti verirken bir taraftan da belediyemizin temizlik tasarrufu da olacak. İnşallah bu uygulamanın güzel olacağını inanıyorum. Kapalı Pazar yerlerimiz önümüzdeki yıllarda çoğaldıkça aynı sistemi oralarda da kuracağız ve oralarda da kurban kesimi hizmetlerine devam edeceğiz. Bu kurban kesecek insanlarımıza da bir tasarruf sağlayacak” ifadelerini kullandı.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz