Kurban Bayramı’na saatler kala vatandaş gözünü kurban kesimine çevirmiş durumda. Dini vecibeleri yerine getirmek adına bin bir emek ve zahmetle kurbanlık alan vatandaş, bu dini günde kurbanlıklarını keserek ibadetini yerine getirecek. Ancak her yıl olduğu gibi yine bu yılda acemi kasapların gazabına uğramak istemeyen vatandaş kesimindaha sağlıklı ve profesyonel olarak yapılması için araştırma içerisine girdi. İşte tam da bu noktada devreye giren ve deyim yerindeyse ustalığıyla Kahramanmaraş’a nam salan Kasap ustası Talip Pektaş, Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Kurbanlığın bu işi bilen profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirten Pektaş, “Her yıl olduğu gibi acemi kurban kesenlerin yaralanması sonucu hastaneler dolup taşıyor. Bunun önüne geçebilmemiz için kesinlikle iyi bir usta olmayan kişilerin kurban kesmesinden kaçınmasını öneriyorum” dedi.

TEKBİR GETİRMEDEN KESMEYELİM’
Pektaş, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kurban keserken ilk başta bu işi bilenin kesmesi lazım, yani profesyonel bir usta olması lazım. Dini usulleri bilmesi lazım kurban kesecek olan kişinin. Hayvanı kesmeden önce kıbleye yatırması gerekir. Kurbanı keserken bıçağı kulak hizasında kesmesi lazım ve hayvanı bir bıçakta kesmesi lazım hayvanın incitmemek için. Bu tür konulara çok dikkat edilmesi lazım.”

‘SAĞLIK AÇISINDAN ETİ BİRAZ BEKLETİP TÜKETİN’
Kurban kesildikten sonra etin hemen yenmesinin çok lezzetli olmadığını belirten Pektaş, “Kurban kesildikten sonra etin hemen yenmesinde çok bir problem yok ama lezzet bakımından etin biraz bekletilmesi ya da bir gün de olsa dinlendirilmesi ayrı bir lezzet katacaktır. Standart olan şeyler bunlar. Çok yağlı yememeye dikkat edelim. Bu bayram etli bir bayram geçeceği için et çok tüketileceği için sağlık problemleri olabilir o yüzden eti çok tüketmek zararlı olur. Ayrıca etin yanın da su ve ayran tüketmek sindirim açısından faydalı olur. Biz bunları müşterilerimize de söylüyoruz bu konuda kurban kesecek olan vatandaşlar için yıllardır bu işin içinde bulunduğumdan dolayı önerilerim bunlardır. Şimdiden tüm İslam âleminin kurban bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz