Ramazan bayramı öncesi bin liralık ikramiyeleri hesaplarına yatan emekliler bu kez ise Kurban Bayramı’nda verilecek ikramiyeyi merakla bekliyordu. Türkiye’de milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyelerinin emeklilerin hesaplarına ne zaman yatırılacağını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Selçuk, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos'ta ödeneceğini bildirdi. Selçuk, “Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak” dedi. Bakan Zümrüt’ün açıklaması tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da emeklilerin de yüzünü güldürürken, emekliler ikramiye ödemesinde emeği geçen hükümet temsilcilerine teşekkür etti. Her bayram öncesi büyük bir umutla güzel bir haber bekleyen emekliler adına, Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı emeklilerin sevinçlerini gazetemize anlattı.

ŞU ZOR GÜNLERİMİZDE BİZE CAN SUYU OLACAK”

İkramiye müjdesinin kendilerine can suyu gibi olduğunu dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, “Son derece olumlu bir karar, emeklilerimiz adına ben önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonra da bakanımıza teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı’nda da ikramiye almamıza vesile olanlardan Allah razı olsun. Emekli için en büyük bayram hediyesidir, bu ikramiyeler. Biz bunu bir yılbaşı iki bayram olarak almak isterdik ama buna da şükretmek lazım. İnşallah ileride üçüncü ikramiyeyi de emeklilerimize sunarlar. Bayram üstü emeklilerimiz kurbanını, bayram şekerini alacak, torununu sevindirecek. Bu zor günlerde çok büyük katkı sunacak, mutlu bir bayram geçirmemizi sağlayacak. Müjdeli haberlerimizi SMS vasıtasıyla bütün üyelerimize verdik. Daha önceden haberimiz vardı, daha bakanlığa gitmeden haberi bize gelmişti. Sürprizi çok önceden verdik biz. Bayram öncesi böyle bir ödeme bizlere can suyu olur, emekliler çoluğuna, çocuğuna harcama yapacak, bayram harçlığı verecek son derece güzel bir haber” dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ GEÇ KALINMIŞ BİR OLGU”

Emekli ikramiyesinin geç kalınmış bir olgu olduğunu anlatan Nalbantbaşı, “İkramiye geç kalınmış bir olguydu ama buna da şükür diyoruz. Devletimize vermiş olduğu bu ikramiyeden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ikramiye sadece bu süreçle sınırlı kalmaz ve devletimiz emeklilerimizi her zaman düşünür. Hükümetimizin vermiş olduğu bu müjdeyi emekliler olarak gayet olumlu karşılıyoruz. Bu çok güzel bir şey. Bu ikramiye bugüne kadar zaten beklediğimiz bir durumdu” şeklinde konuştu.

EMEKLİ KONUT-KİRA DERDİNDEN KURTULMAK İSTİYOR”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Nalbantbaşı, emeklilerin konut ve kira derdinden kurtulmak istediğini belirterek, yerel yönetimlerden destek istedi. Nalbantbaşı, “Türkiye gerçekten çok zor bir süreçten geçiyor, yani vatandaşlarımız da haklı fakat Güneydoğu olayları, Suriye olayları, dış güçlerin ekonomimize verdiği zararlar ülkemizin işlerini geciktirdi. Yoksa başlanırdı, sağ olsun Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek bize 60 tane konut sözü vermişti, 10 günde bitirdik başvuruları. Keşke daha fazla olsaydı. Emeklilerimize ne kadar versen ihtiyaç bitmiyor. Genç yaşta emekli olmak, giden Başbakanların, giden hükümetlerin hatası mı desem bilmiyorum ama çok genç yaşta emekli oldu insanlarımız. Tekrar çalışmak istiyorlar ama iş bulamıyorlar. Aldığı paralarla da geçinemiyorlar. Birçoğunun çocuğu tahsiline devam ediyor, birçoğu kira da. Yani yerel yönetimlerden bu işi hızlandırmalarını istiyoruz. Emekli konut-kira derdinden kurtulmak istiyor” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMLERİMİZ MÜJDE VERECEKTİR”

Kahramanmaraş’taki yerel yönetimlerin emeklilere yönelik ilerleyen süreçte müjdeli haberler vereceğine inandığını dile getiren Nalbantbaşı, “Burada yerel yönetimlerin daha aktif olmasını istiyoruz biz emekliler olarak. Emekliler için TOKİ’ye bir arsa verdik, plan ve projesi bitti. TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç büyük emekler verdi, uğraştı bu işle. Fakat TOKİ’den tamamen ters bir açıklama geldi, tekrar bir açıklama yapacaklar İnşallah. İnşaata başlama tarihini açıklayacaklar işin. Onu bekliyor emeklilerimiz. Sayın Sarıeroğlu’nun açıklaması üzerine biz buradan talep toplamıştık. Arsa bildirimi yaptık, bu taleplerimiz biraz ağır gidiyor. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un da büyük emeği var, plan ve projesini yaptırdı. Arsanın yoğunluğunu artırdı, büyük emeği geçti ama bu işin daha hızlı olmasını istiyoruz. İnşallah emeklilerimize ilerleyen süreçte bir müjde verecekler” şeklinde konuştu.

EMEKLİLER OLARAK ÇOK MUTLUYUZ”

Emekli ikramiyelerinin emeklilere ilaç gibi geldiğini belirten Ayhan Dönmez, “Ramazan ve Kurban Bayramında verilmiş olan bu ikramiye emeklilerimiz için ilaç gibi geldi. Biz emekliler olarak çok ama çok mutlu olduk. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza çok ama çok teşekkür ediyorum. 1000 lira bir emekli için çok önemli bir para. Tüketime mutlaka döner, bu da çarkı döndürür. Biz emekliler özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde çok zorlanıyoruz. Zaten aldığımız paralar o kadar da yüksek değil, ev kiraları, faturalar almış başını gidiyor. En azından bu emekli ikramiyesiyle bayram alışverişimizi yaparız, torunlarımıza harçlık veririz. Bu para sadece bize yaramaz, piyasayı da hareketlendirir” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz