Diyanet İşleri başkanlığı Eğitim Uzmanı Semahat Özgenç, programa konuşmacı olarak katıldı.

Toplumun her kesimine sahih bilgiye dayalı din hizmeti sunan ve İslam dinine ilişkin her hususta referans alınan en etkin ve en saygın kurum olmayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşları din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini en güzel şekilde yönetmeyi görev biliyor. 

Bu kapsamda, Kahramanmaraş İl Müftülüğünde iki gün süren 4-6 yaş  Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik eğitim semineri Maraş Müftüsü Hafız Ali Efendi Konferans salonunda gerçekleştirildi. İl Müftülüğü Din Eğitimi Şube Müdürü İlyas Hennep’in başarılı sunumuyla yapılan Program, müftülük Personeli Maruf Bozkurt’un okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra Diyanet İşleri başkanlığı 4-6 yaş masası sorumlusu eğitim Uzmanı Semahat Özgenç programda Kur’an Kursu öğreticilerine 4-6 yaş eğitim alan çocuklara yönelik bir sunum yaptı. Özgenç, taşrada uygulanan 4-6 yaş Kur’an kurslarının genel içeriği, kapsamı ve öğretircilerin moral ve motivasyonu ile programı nasıl uygulayacağı yönünde bilgilendirmede bulundu. Seminere İstanbul’dan katılan Kur’an kursu öğreticisi Pınar Ramazanoğlu 4-6 çocuklara yönelik eğitimi drama ile sunması da öğreticilerin ilgisini çekti.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Din Eğitimi Şube Müdürü İlyas Hennep’te Diyanet İşleri Başkanlığının din ile ilgili her türlü konuda dinin hayatın her alana girdiği bilinciyle 4-6 yaş çocuklara kurslar açarak onlara usulünce hem dini hem de değerler eğitimi vererek onları okula hazırlamak amacında olduklarını söyledi. Hennep 4-6 yaş eğitim seminerinden 106 öğreticinin faydalandığını belirtti. Hennep, Başkanlığın talimatları ve vatandaşların yoğun taleplerini göz önünde bulundurduklarını, İl ve İlçeler olmak Üzere 106 öğreticiyle 1500’ün üzerinde çocuklara hizmet verdiklerini kaydetti.

“ Çocuğu karşımızdaki muhatabı çok iyi tanıyalım”

İl Müftüsü Celal Sürgeç seminerin genel değerlendirmesinde Diyanet İşleri başkanlığının 4-6 Yaş Kur’an kurslarına verdiği öneme değindi, kendi alanlarına etkin ve yetkin hocalar tarafından verilen bilgiler doğrultusunda seminerin güzel geçtiğini, müftülüğün bu gibi hizmetlerin devam edeceğinin atını çizdi. Müftü Sürgeç konuşmasında; “ Sahih, doğru din eğitimi veremeyişimiz sebebiyle bu gün İslam âlemi bu haldedir. Onun için bu eğitim daha çocukken başlayacak, sizlerin elinde olacak. İyi öğretmenle kötü öğretmen arasındaki fark kötü öğretmen ezbercidir formül ezberletir, iyi öğretmen ise o formüller üzerinde onu nasıl hayata uygulayacağı sentezi analizi yaptırır. Her hangi bir problem geldiği zaman biz bunu nasıl uygulayacağız onu öğretir. 1-Çocuk 2- Din 3- Eğitim, bu üçü şeyi iyi öğrenmeliyiz. Çocuğu karşımızdaki muhatabı çok iyi tanıyalım. Dini sahih kaynaklarından çok iyi öğrenelim, eğitimin metodunu çok iyi öğrenmeye çalışalım. Bu üç şeyi iyi öğrenir gerçekten bu milletin çocuklarına sahih, doğru din eğitimini verirseniz yeni bir medeniyet inkişaf eder.”şeklinde konuştu. 4-6 Yaş Kur’an kursu öğreticileri seminerin çok faydalı geçtiğini belirterek yetkililere teşekkür ettiler. Program sonunda İl Müftüsü Celal Sürgeç ile Din Eğitimi Şube Müdürü İlyas Hennep tarafından konuşmacılara katılım belgeleri takdim edildi. 

Seminerde; Açılış ve değerlendirme İl Müftüsü Celal Sürgeç,  Diyanet işleri başkanlığının 4-6 yaş Çocukların eğitimine Kur’an Kursu Öğreticilerinin bakışı Başkanlık Uzmanı Semahat Özgenç,  4-6 yaş çocuklarda dini bilgiler ve Elif Ba öğretimi ile din öğretiminde drama, Kur’an Kursu öğreticisi Pınar Ramazanoğlu, Çocuklarda Din ve Ahlak Eğitimi KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Mustafa Çoban, 4-6 yaş Çocuklarda oyun ve önemi, Müzik ve eğitimi KSÜ sağlık MYO Öğretim Görevlisi Esra Ağyar Elbistanlı, Çocuklarda değerler ve maneviyat eğitimi KSÜ Sağlık MYO öğretim Görevlisi Derya Kayıran, Çocuklarda sınıf yönetimi ve öğreticilerin dikkat etmesi gereken hususlar İl Müftülüğü PDR öğretmeni Seyyid Şişman, seminerin sunumu ve koordinatörlüğü İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hennep, tarafından verildi. 

Programda, Kur’an Kursu öğreticilerin tüm barınma, yemek vs tüm ihtiyaçlar İl Müftülüğü tarafından karşılanırken, öğreticilere katılım belgeleri takdim edildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz