Virüsten korunmada üç basit kuraldan biri olan maske kullanımının Kahramanmaraş’ta polisin olmadığı alanlarda hiç umursanmadığı ya da doğru şekilde takılmadığı görülüyor. Hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için önem arz eden maskelerin sadece ceza yememek için polisin bulunduğu alanda takmak virüsle mücadelede bizi tehlikeye düşürüyor. Vaka sayılarının günden güne arttığı şu günlerde maske kuralını uymanın önemini hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kahramanmaraş’ta 20 yıldır çiçekçilik yapan ve düğün işletmeciliği yapan Muzaffer Demir, kentin en işlet caddelerinden bir tanesi olan Trabzon Caddesi’nde maskeyi doğru takan vatandaşlara gül hediye etti. Yaklaşık 150 tane gül dağıtan Demir, maskeyi hiç takmayan ya da usule uygun kullanmayan kişileri maske takmaya teşvik etti.

TÜM İNSANLARI MASKE KURALINA UYMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Maske kullanımının önemini hatırlatmak istediğini belirten Muzaffer Demir, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık bir ay önce pandemiden dolayı düğünlerin iptal olmasıyla bizim sektörümüzde bir durgunluk yaşanmaya başladı. Biz de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs daha çabuk bitmesi için virüsün yayılımının önüne geçen maske kuralına uyan insanlarımıza farkındalık olsun diye gül dağıtmak istedik. İnşallah tez zamanda bu pandemi sürecini atlatır, güzel günler geçiririz. İnsanların tepkileri gayet güzeldi. Yaklaşık 150 kişiye gül dağıttık, maskesini takmayanı veya usulüne uygun takmayanı uyarmış olduk en azından. Tüm insanları maske kuralına uymaya devam ediyoruz.”

Maskesini doğru şekilde takarak gül almayı hak eden vatandaşlar ise değişik ama çok güzel bir düşünce olduğunu belirterek, Demir’e teşekkür etti.

Editör: Mahmut Beyaz