30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimler sonucunda başkanlığa seçilen ve kurucu Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, 31 Mart 2019’daki yerel seçimler sonucunda başlattığı ikinci dönemiyle Dulkadiroğlu ilçesini model bir ilçe yapma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkan Necati Okay’ın başarılı çalışmalarıyla her noktasında farklı bir yatırıma ev sahipliği yapıyor. İlçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla hem Dulkadiroğlu’nun çehresini değiştiren, hem de ilçe halkının büyük beğenisini kazanan Başkan Okay, tek tek hayata geçirdiği çalışmalarla imkânsız olarak görünen birçok yatırımı hizmete açarken, bir kısmının da startını veriyor. Okay’ın Dulkadiroğlu’na ve kentin geleceğine kazandırdığı en önemli yatırımların başında ise Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kamu Külliyesi Belediye Hizmet Binası geliyor. 2017 yılı Eylül ayında temeli atılan ve yaklaşık 55 milyon liraya mal olan Dulkadiroğlu Belediyesi’nin prestij projelerinden olan Kamu Külliyesi Hizmet Binası vatandaşları ağırlamaya başladı. İlçenin değişimi ve dönüşümünde lokomotif proje olan Kamu Külliyesi Belediye Hizmet Binası yaklaşık 3 yıl süren inşaatının ardından ilçeye daha kaliteli ve güzel hizmet verebilmek adına hizmete başladı. İlçenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine de büyük katkı sağlaması hedeflenen Kamu Külliyesi, yeni ticari alanların oluşmasına ve ilçe merkezinin yeniden şekillenmesine de vesile oluyor. Belediye Hizmet Binaları, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının tamamlandığı Külliye alanında, Külliye Cami, Dulkadiroğlu İlçe Tarım Müdürlüğü, Millet Bahçesi’nin de planlanlaması yapılıyor. Yaklaşık 1 aydır hizmet veren yeni hizmet binasında gazetecilerle bir araya gelen Başkan Necati Okay, Kamu Külliyesini gazetecilere gezdirerek, Külliye hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların kaliteli hizmet alması adına hizmet binası içerisinde ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Okay, “Külliye alanımız ilçemize ekonomik de bir katkı sağlıyor. Şu anda bulunduğu alanda vatandaşlarımız emlak açısından çok önemli kazanımlar elde etti.”


DULKADİROĞLU’NUN YENİ MERKEZİ BU ALANDIR”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Külliye Projesinin ilçenin merkezini şekillendirdiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz gün ilçemizin hem sosyal hem de ekonomik anlamda kalkınması için büyük projeler yapacağımızı söylemiştik. Bu çalışmaların başında da önceliğimiz kamu hizmetlerinin bir noktada sağlanması ve yeni bir ilçe merkezi oluşmasıdır. Bunu sağlamak için de Kamu Külliyesi projesini geliştirdik. Şu anda hizmet binalarının tamamlandığı kamu külliyesi faaliyete başladı. Külliyenin bulunduğu alan yeni Trabzon Caddesi olmaya adaydır. Bu bölge külliyenin sağladığı ekonomik kalkınmayla daha da gelişecek ve büyüyecektir” şeklinde konuştu.

“KAMU HİZMETLERİ KOLAYLAŞACAK”
Kamu hizmetlerinin daha kolay ve kaliteli sağlanacağını aktaran Başkan Okay, şunları aktardı: “Kamu Külliyesi ile vatandaşımızın kamu hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırıyoruz. İlçemiz içerisinde dağınık bir yapısı olan kamu kurumlarını külliye alanında bir araya getirdik. Örneğin hem belediyede hem de kaymakamlıkta işi olan bir vatandaşımız, işini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapacaktır. Bunun yanı sıra akıllı bina sistemleriyle de kamu hizmetleri daha kaliteli hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın otopark sorunu yaşamadan, daha ferah ve hızlı bir şekilde bu alandan faydalanacağını belirtmek istiyorum.”

“BELEDİYE HİZMET BİNASINI TAŞIDIK”
Dulkadiroğlu Belediye Hizmet Binası’nın hizmete başladığını aktaran Başkan Okay, “Belediye hizmet binalarımızı külliyeye taşıdık. Şu anda vatandaşlarımıza bu alanda hizmet vermeye başladık. Vatandaşlarımızın kaliteli hizmet alması adına hizmet binamız içerisinde ne gerekiyorsa yaptık. Ayrıca vatandaşlarımız için ferah ve güzel bekleme alanları yaptık. Yine külliye alanı içerisinde özel yeşil alanlar oluşturarak vatandaşlarımızın nefes alacağı alanları oluşturduk. İnşallah bundan sonra belediyemiz külliye içerisinde hizmet verecekler. Ben tüm vatandaşlarımızın alanımızı ziyaret etmesini ve bu güzel alanda vakit geçirmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

İLÇE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Külliye alanının ekonomiye olan katkılarını da aktaran Başkan Okay, “Külliye alanımız ilçemize ekonomik de bir katkı sağlıyor. Şu anda bulunduğu alanda vatandaşlarımız emlak açısından çok önemli kazanımlar elde etti. Ayrıca bu alanda oluşacak olan ticari alanlarda çok büyük katkı sağlayacak. İlçemizin yeni bir çarşısı ve ticaret alanı oluşacak. Ben külliyenin daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah Dulkadiroğlu ilçemizi daha güzel yarınlara taşıyacağız. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz