Kahramanmaraşlı 48 yaşındaki Yusuf Kaçar, aldığı eğitimlerin ardından Hollanda’ya yerleşti. Hollanda’da aşçılık üzerine önemli çalışmalar yapan Kaçar, dünya mutfağında uzmanlaşırken, kendine has lezzetlerde yarattı. Restoran yöneticiliğinin yanı sıra görev yaptığı şirketin Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde açtığı restoranları kurduğunu anlatan Kaçar, sonrasında ise teslim ederek başka restoranların kurulumunu gerçekleştirdiğini söyledi. Böylelikle kendisini geliştirdiğini ve Türkçe haricinde 3 dil bildiğini belirten Kaçar, cenaze vesilesiyle geldiği Kahramanmaraş’ta yakın dostlarının ısrarına dayanamadığını belirtti. Dostlarına kendi geliştirdiği yemeklerin özel sunumunu yapan Kaçar, tavsiyelerin üzerine kentte kalmaya karar verdiğini ve Şef Yusuf adıyla hamburger dükkanı açtığını ifade etti. Açılmasının ardından kısa süre geçmesine karşın kent halkının büyük beğenisini kazanan Şef Yusuf, lezzetli hamburgerinin sırlarını gazetemiz aracılığıyla paylaşmadı ama verdiği tüyolarla alanında uzman olduğunu gösterdi. Şef Yusuf, anne ve babaları sağlıksız hamburgerlere karşı uyarırken, kendi yaptığı hamburgerlerin yüzde 100 katkısız ve doğal olduğuna dikkat çekti.

“YAPTIĞIM İŞİ SEVEREK YAPIYORUM”

Aşçılık ve yemek yapmayı çok sevdiğini belirten Yusuf Kaçar, “Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’ne bağlı Yusuflar Mahallesi’nde doğdum. Dünya mutfak aşçısıyım. Hollanda’da yaşıyorum. Gençliğimin bir kısmı burada geçti, sonrasında ise Hollanda’ya geçtik. Orada dünya mutfağı üzerine önemli çalışmalarım oldu. Kendi geliştirdiğim ürünlerim vardı. Sonra şef oldum, üretici oldum. Ardından uzun süre restoran yöneticiliği yaptım. Şirketimizin Avrupa’nın çeşitli yerlerinde restoranları vardı. Oralara gider, şirketi kurar, teslim eder başka yere geçerdim. Çok şükürler olsun kendimizi de böyle geliştirdik. Yolumuz bir kez daha Kahramanmaraş’a düştü. Cenazem vardı benim, eniştem vefat etmişti. Bizim kuzenler ve birkaç arkadaşa özel sunumlar yaptım. ‘Ağabey Kahramanmaraş’ta böyle bir şey yok, gel Kahramanmaraş’a bir yer aç’ dediler. Çünkü diplomalarım ortada, yaptığım işi de severek yapıyorum. Olur dedim ve kabul ettim” dedi.

“BÜTÜN ÜRÜNLERİ KENDİM YAPIYORUM”

Patates ve içecek harici satışını gerçekleştirdiği bütün ürünleri kendinin hazırladığına dikkat çeken Kaçar, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Sonrasında kendi burgerimi kendim yapmak kaydıyla baharatından sosuna kadar, ketçap ve mayonez de dahil olmak üzere kendim yapıyorum. Sadece içecekleri ve patatesi hazır alıyorum. Çünkü Kahramanmaraş taze patatesi hala benimsemedi. Ama yer arıyorum, kendi yerime geçersem İnşallah kendi patatesimi, doğal olan patatesi yetiştireceğim. Çocuklarımız GDO’lu ürünlerden kurtarmak için de seve seve memleketim için böyle bir göreve talip oldum. Çok şükür ki de buraya gelmişim. Kısa sürede insanların sevgisini kazandığımı düşünüyorum.”

“BENİM MUTFAĞIM TAMAMEN HALKA AÇIK”

Toplamda üç çeşit ürününün olduğunu kaydeden Kaçar, mutfağının tamamen halka açık olduğunu belirterek, “Burada tamamen doğal, yüzde yüzde dana etinden hamburger ve Banvit’in tavuk göğsünden kendim marinelediğim tavuk göğsü ve lokumum var. Lokum da tabi ki özel durumlarda var. Her zaman olmuyor, süt danası olmazsa ben lokum almıyorum. Toplamda üç ürünüm var bu mekanda. Benim hamburgerimi diğerlerinden ayıran fark, öncelikle herkesin gözünün önünde yapıyor olmak. Herkes ne yaptığımı görüyor, Kahramanmaraş buna inandı. Benim mutfağım halkımıza açık. Yüzde yüz katkısız et kullanıyorum ayrıca. Baharatı ve içeriği benim kendi sırrım, özel yaptığım bir lezzet. Buna ister köfte burger de, istersen de bezdirme et burger de istersen de hamburger de. Burayı açalı 8 ay oldu, tadına bakan herkesin defalarca geliyor. Kahramanmaraş halkı çok teşekkür ediyor” ifadelerini kullandı.

“ARTIK İNSANLARIMIZ KÜÇÜK MEKANDA, BÜYÜK LEZZET ARIYOR”

“Özellikle çocukları GDO’lu hazır ürünlerden kurtardığım için anne-babalar beni tercih ediyor” diyen Kaçar, sözlerine şu şekilde devam etti, “Ün yapmış hamburgerler var ama bunlar çocuklarımızı obezite yapıyor. Benim ürünlerim tamamen doğal, hiçbir katkı olmadığı için sağlıklı. Lezzetimi de Kahramanmaraş’a beğendirdim. İnsanlar gelmeden önce arıyorlar, kaldı mı diye soruyorlar. Ben kendimi Kahramanmaraş’a kabul ettirdiğimi düşünüyorum. Sipariş kısmına çok girmek istemiyorum çünkü insanlar gelsinler, görsünler ve anında yesinler. Çok otantik, kendi halinde bir yerimiz var. Artık insanlarımız küçük mekanda, büyük lezzet arıyor. Ben çok şükür umduğumun çok daha üzerindeyim. Bazen hamburgeri yetiştiremiyorum diyebilirim.”

“İLK BAŞTA BU KENT HAMBURGERİ BENİMSEMEZ DİYE KORKMUŞTUM”

Şef Yusuf Hamburger dükkanını açmadan önce korktuğunu anlatan Kaçar, “Kahramanmaraş’a gelmeden önce korkuyordum. Kahramanmaraş kebap şehri, buralarda hamburger gider mi dedim ama fazlasıyla benimsendim. Bundan sonraki hedeflerim arasında buradan üst bölgelere taşınmak. Burada park sorunum oluyor artık, yine yukarı bölgede acizene, aynı konseptte bir yere geçmek istiyorum. Şubeleşmek istemiyorum çünkü bunun başında ben olmalıyım. Ben kaliteden taraftayım, ürünün başında olmalıyım, çalışmalıyım. Ben boş duramam, müşterilerim ve sevenlerim beni ocağın başında görmek istiyor” dedi.

“ARTIK İNSANLARIMIZ KÜÇÜK MEKANDA, BÜYÜK LEZZET ARIYOR”

Anne ve babalara uyarılarda bulunan Kaçar, “Öyle bir zamandayız ki çocuklarımızın metabolizmasıyla oynayacak tüm gıda ve yemeklere karşıyım. Hiç kimse de evladına hazır bir şey yedirmek istemez. Ben de çocuğumun zararlı şeyler yemesini istemem ama onların öyle reklamları var ki akıl almıyor. Biz en çok reklamdan kaybediyoruz ama çok şükür Kahramanmaraş beni tanıdı. Artık bir Şef Yusuf klasiği var Kahramanmaraş’ta. Eleştiriye de açığım, yaptığım üründe tamamen kendime ait. Ben çok sosyal bir insanım, memleketim için ateşe atlanacak olunsa atlarım. Tercümanlık noktasında da nerede ihtiyaç olursa ben hazırım. Hollandaca, İngilizce ve Fince biliyorum. Ne zaman Kahramanmaraş adına başım gözüm üstüne” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz