Prof. Dr. Niyazi Can’ın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü olmasının ardından Üniversite yönetiminde idari görev değişiklikleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde KSÜ’den yapılan açıklamada Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın Genel Sekreterlik görevine İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Tiyek’i vekâleten atadığı belirtilmişti. Açıklamada üniversite yönetiminde idari görev değişikliklerini bayrak yarışına benzeten Rektör Can, Genel Sekreterlik görevini yürüten Mithat Karaaslan’a teşekkür ederek, Doç. Dr. Fatih Tiyek’e yeni görevinde başarılar dilemişti. Rektör Can tarafından vekâleten Genel Sekreterliğe atanan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Tiyek görevine başladı. KSÜ’lü öğrenciler tarafından sevildiği bilinen ve yaptığı çalışmalarla adından sık sık söz ettiren Tiyek, KSÜ Genel Sekreterliği görevini vekaleten yürütecek.

DOÇ. DR. FATİH TİYEK KİMDİR?

1981 de Türkoğlu'nda doğdu. Kahramanmaraş Merkez İmam Hatip Lisesi mezunu olan (1997) Tiyek, 2002 Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden birincilikle mezun oldu.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalından da iki farklı alanda yüksek lisans programını tamamladı.

Kahramanmaraş Merkez ve İlçelerinde öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunurken bununla beraber lisansüstü eğitimine devam etti.

2014 Yılında Kayseri Erciyes Üniversitesinde Doktorasını Tamamlayan Tiyek’in Doktora Tezi 2016 Yılında KURAMER Tarafından “Kur’an’ı Anlamaya Katlısından Dolayı” En İyi Çalışma Seçildi. 2015 Yılında Yrd. Doç, 2019 Yılında Doçent Unvanını aldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalında Öğretim Üyeliği yaparken aynı zamanda Dekan Yardımcılığı ve birçok öğrenci topluluğuna danışmanlık yapan Tiyek’in, üniversite öğrencileri ile yakından ilgilenmektedir.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz