KSÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Programın hazırlanmasında ve üniversitemiz hastanesine yeni teknik ve tedavi yöntemlerinin taşınmasında önemli çalışmalar yapan KSÜTıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kadir Güzin’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Deveci, floresan görüntüleme sistemlerindeki gelişmelere ilişkin bilgiler verdi. Rektör Deveci, kendilerinin de çalışma alanı olan Tıbbi Fizyoloji alanında floresan görüntüleme sistemlerin kullanımını, geçmişte yürüttüğü çalışmalarından örnekler vererek katılımcılarla paylaştı.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Kadir Güzin’in moderatörlüğünü yaptığı “Cerrahide Floresan Görüntüleme Yöntemleri" konulu sunuma geçildi. Prof. Dr. Güzin, jinekoloji alanında floresan görüntüleme sisteminin sağladığı faydalar konusunda bilgi verdi. Kiypo Yüksek Teknoloji Sağlık Sistemleri A.Ş. yöneticisi Volkan Uyanık ise “Cerrahide Floresan Görüntüleme Yöntemleri" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sistem sayesinde, ameliyat sırasında dokularda kan dolaşım bozukluğu olup olmadığının ameliyat sona ermeden dakikalar içinde görülebileceğini belirten Volkan Uyanık, ''Floresan ışık, dokulardaki ve organlardaki beslenmeyi, kan dolaşımını, dokulardaki lenf yollarını ve lenf yollarının boşaldığı lenf nodlarını, bazı onkolojik cerrahilerde tümör ve tümör çevre dokusunu göstermek amacı ile kullanılıyor. En çok mikrocerrahide kullanılmasının amacı ise bir ameliyat sırasında doku ve organların beslenmesinin bozulup bozulmadığını tespit edip, eğer beslenmesinde ve kanlanmasında sorun varsa operasyon sonrasında gerçek zamanlı görüp hemen müdahale edebilmektir” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz