KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Amfisinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Kültür ve medeniyetimizin temel değerlerini ve medeniyetimizin inşasında önemli katkıları olan isimleri yıl boyunca öğrencilere tanıtmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Can, “Ülkemizin en zor zamanlarında milli birlik ve beraberliğimiz için seferber olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83’üncü yılında rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.  Bu hafta içinde ve yıl boyunca gençlere İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un farklı yönlerini anlatan etkinlikler gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Ersoy’un hayatının her yönüyle örnek bir hayat olduğunu vurgulayan Rektör Can, Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinin okunması ve anlaşılması, özellikle Safahat’ın başucu kitabı yapılması gerektiğini söyledi.

Rektör Can konuşmasını İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Milli Mücadelede ve medeniyetimizin inşasında emeği geçen büyüklerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederek tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan, “Milli Mücadele ve Mehmet Akif Ersoy” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele döneminde cami ve cephe arasında köprü vazifesi gören önemli bir şahsiyet olduğunu ifade eden Dekan Doğan, Ersoy’un doğduğu çevre, eğitimi, kariyeri ve Milli Mücadele döneminde üstlendiği görevlere ilişkin bilgiler verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un en zor zamanlarda bile azmini ve ümidini yitirmeden mücadeleye devam eden önemli bir dava adamı olduğunun altını çizen Dekan Doğan, onun, milleti de azim ve kararlılık noktasında yönlendirdiğini ifade etti.

Konferans programı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Editör: Mahmut Beyaz