Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'nde hasta şikayetleri artarak devam ederken, birçok doktorda burada görev yapmaktan kaçınıyor.

Üniversite Rektörü Durmuş Deveci’nin göreve gelmesi itibariyle Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan birçok doktor istifasını sunmuştu. Yıllardan beri bir türlü düzene girmeyen KSÜ Tıp Fakültesi'nde şikâyetlerin ardı arkası kesilmezken son olarak ta hasta haklarını savunan Kalp Cerrahı Doç. Dr. Bülent Meşe’ye soruşturma açıldı. Açılan soruşturma Kahramanmaraş halkının ve mağdur olan hasta yakınlarının tepkisine neden oldu.

‘HASTALAR PERİŞAN EDİLDİ’

Kahramanmaraş halkının çok sevdiği şehrin yetiştirdiği değerli hemşerimiz Kalp Cerrahı Doç. Dr. Bülent Meşe yapılması gereken ameliyatların ertelenmesi üzerine mağdur hastaların, hasta yakınlarına haklarını araması gerektiğini belirtti. Hasta haklarının kutsal bir insani değer olduğunu belirten Meşe, “Halkımızın hastane kapılarında perişan edildi. 6 gün ameliyatı geciktirilen kalp hastalarına yardımcı oldum. Gecikmeye sebep olan hastaların yakınlarına haklarını aramalarını gerektiğini söyledim.  Ameliyatı geciktirilen hastalar, Hamit Y. ve Ali K.’ın yakınları gecikmeye kızıp tepki gösterince, hastalara insani olarak yardım etme gereğini duyduğumu ve onlara haklarını aramak için yol gösterdim. Ameliyatların ertelenmesi sırasında hastaların başına bir şey gelseydi sorumlu kim olacaktı?  Hasta haklarının kutsal bir değer olduğunu ve hastalarımızın şehir dışına gönderilmeden burada tedavi edilmesi için çaba gösterdiğimizi herkes biliyor. Şartlar uygun olduğu müddetçe her türlü açık kalp ameliyatının şehrimizde yapıldığı bir gerçek. Önceden günde 3-4 açık kalp ameliyatı yaparak hastalara yardımcı oluyordum. Tıp Fakültesi'ndeki olumsuz çalışma şartları nedeniyle bu sayı günden güne azaldı. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hakkıyla hizmet verememekten dolayı şartların daha iyi olduğu Necip Fazıl Hastanesi’ne geçmek için müracaat ettim” dedi.

KADRO VERİLMEDİ

Bu arada KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yaptığı sırada ise Doç. Dr. Bülent Meşe'ye KSÜ yönetimi tarafında kadro verilmediği de ortaya çıktı. Kahramanmaraş halkının çok sevdiği başarılı bir kalp cerrahına yapılan bu muamele toplumda kaygı ile izleniyor.

 Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz