Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), adını aldığı Milli Mücadele kahramanı Sütçü İmam’ı, ölümünün 94. yılında Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesinde yer alan kabri başında andı.

 

Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesini dolduran onlarca KSÜ’lü, inancından aldığı güçle namusuna el uzatan düşmana dur diyen Sütçü İmam’ı dualarla andı. KSÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve üniversite personeli tarafından okunan hatimlerin duası, Cuma namazının ardından KSÜ öğretim elemanları tarafından yapıldı.

KSÜ Rektörlüğü anma programı hakkında basın bildirisi yayınlarken, yayınlanan bildiride Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Milletlerin tarihinde dönüm noktası olan önemli olaylar ve bu olaylarda tarihin yönünü, seyrini ve akışını değiştiren şahsiyetler vardır. Bu topraklarda yetişmiş Milli mücadelemizin öncü şahsiyetlerinden, Türkiye’de İstiklal Mücadelesi’nin kıvılcımını ateşleyen, ilk kurşunu sıkan Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin gururu Sütçü İmam’ı, bugün adının verildiği Üniversitemiz mensupları olarak ölümünün 94. yılında gururla ve rahmetle anıyoruz. Milletimiz, tarihte birçok kahraman yetiştirdi. Bunlardan birisi de aslen Kahramanmaraşlı olan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinde önemli katkısı olan Şehit Ömer Halisdemir’dir. Her iki olay ve olayın kahramanları, Türk gençliği tarafından iyi anlaşılmalı ve böyle tarihi şahsiyetler her zaman rehber olarak alınmalıdır. Aziz milletimiz, tarihini iyi öğrenmeli ve tarihine sahip çıkmalıdır. Eğer tarihten ders almaz, olaylara ‘Dünde kaldı, biz önümüze bakalım’ dersek büyük hatalar yapılır ve bunun da bedeli ağır olur. Tarih; hem dündür, hem bugündür, hem de gelecektir. Tarih şuurunu almanın yolu da milli kahramanlarımızın geçmişte yaptıklarını öğrenmekten, anlamaktan ve gelecek nesillere aktarmaktan geçtiği unutulmamalıdır. KSÜ olarak her zaman ilme ve fenne verdiğimiz önem kadar bu şahsiyetlerin hafızalarda her daim anılmasına ve unutturulmamasına çalışacağız.” ifadelerini kullandı. Anma programına Rektör Deveci’nin yanı sıra Rektör Yardımcıları, Sütçü İmam’ın torunu Alaaddin Türkkorur, KSÜ personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katılırken KSÜ Rektörlüğü anma programına katılanlara çeşitli ikramlarda bulundu.

 

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz