Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda bir araya gelerek, bir süre görüştü. Öğrencilere Üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Deveci, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Öğrenciler tarafından ağırlıklı olarak Tıp Fakültesi hakkında sorular yöneltilirken, Rektör Deveci konuya ilişkin bilgiler verdi. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nın önümüzdeki yıllarda hizmete gireceğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Binamız tamamlandığında 350 tıp öğrencisi almayı planlıyoruz. Bu sayının yarısı yabancı öğrencilerden oluşacak. Tıp Fakültesi bu yönüyle şehrimiz ve Üniversitemizin dünyaya açılan kapısı olacak” şeklinde konuştu.

‘ÖĞRENCİ ODAKLI ÜNİVERSİTEYİZ’

Üniversite olarak büyük bir çoğunluğu yurtdışı doktoralı olmak üzere dinamik bir akademik kadroya sahip olduklarını hatırlatan Rektör Deveci, “Öğrenci odaklı bir üniversiteyiz ve öğrenci dostu bir yönetim anlayışına sahibiz. Üniversitemizin bütün imkânlarını öğrencilerimizin lehine kullanıyoruz. Gerek bilim gerekse sosyal açıdan öğrencilerimizin gereksinimleri her zaman birinci önceliğimizdir.” diye konuştu.

‘AZİMLE HEDEFLERİNİZE ULAŞIN’

Lise öğrencilerine tercih sürecine ilişkin önerilerde bulunan Rektör Deveci “Hedefleriniz olsun, hedeflerinizi zorlayın, gerekirse 1-2 yıl sınavlara hazırlanarak risk alın. Yeterince isterseniz, istediğiniz noktaya gelirsiniz. Çalışın, dürüst ve azimli olun, gerekli çalışmayla hedeflerinize ulaşırsınız” şeklinde konuştu. Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ziyaretin anısına hemşerileri Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye hediye takdim ederken, Rektör Deveci’de Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerine Üniversite logolu çeşitli hediyelerin yer aldığı paketler takdim etti. KSÜ tanıtım filmini seyrederek, Üniversite hakkında yetkililerden bilgi alan Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bazı birimleri de bizzat gezerek yerinde gördüler. Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri KSÜ’yü beğendiklerini, burada öğrenci olmak istediklerini belirterek, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek ayrıldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz