Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının Azerbaycan yılı ilan edilmesiyle başlayan kardeşlik geleneğinin devamı olarak (KSÜ) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı "Bosna Hersek dostluk yılı" ilan etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte söz alan Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural Şahbazlı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının Azerbaycan yılı ilan edilmesi dolayısıyla yaptığı teşekkür konuşmasında şunları kaydetti: “Rektörümüz göreve başladığında şahsını ilk ziyaret edenlerdendik. İlk ziyaretden öğrencilerini güler yüzü, samimiyeti, sıcak ilgisiyle karşılayan daha sonralarda hep öğrencilerinin ve çalışanlarının yanında olması, her zaman bizden biri olması bizlerin de beğenisini toplamıştır. Göreve geldiği ilk seneyi Azerbaycan yılı ilan etmesiyle Üniversite rektörümüz Prof.Dr. Durmuş Deveci yüzyılların kardeşliğine verdiği değeri bir daha gösterdi. Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı çerçevesinde Rektörlüğümüzün organizatörlüğünde çeşitli faaliyetlerin içerisinde Hocalı Katliamı Paneli, Hazar Üniversitesiyle Kardeşlik Konseri, bizzat Rektörümüzün daha sonra Dekanlarımız, Birim Müdürlerimiz ve Hocalarımızın Azerbaycan’a resmi ziyarette bulunması, Azerbaycan Devlet ve Özel Üniversiteleriyle “Mevlana” programı çerçevesinde protokolün yapılması Ülkelerimiz arasındaki kardeşlik ilişkilerinin ve birliğin daha da kuvvetlenmesi yolunda göz ardı edilmeyecek faaliyetlerdendir. Dolayısıyla “Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi tarafından Azerbaycan Milli Liderlerinden Haydar Aliyev anısına tesis edilen “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı”nın Türkiye’de ilk kez Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci’ye takdim edilmesi tesadüfi değildir.
'ASIM'IN NESLİ OLARAK YETİŞECEĞİZ'
Bu gün Azerbaycan yılını 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için kardeş ülke Bosna-Hersek yılına devr ediyoruz. Rektörümüz tarafından temeli konulan bu güzel geleneğin Üniversitemiz var oldukça devam etmesini temenni ederken, Üstat Mehmet Akif Ersoy’un düşlediği Asım`ın nesli olarak yetişmekte olan gençliğimizin daha da iyi yetişebilmesi için Ülkelerimizin her daim birliğini ve istikrarını, kardeşliğimizin daimliğini, başta Karabağ olmakla zulmün olduğu topraklarda hakkın berkarar olmasını, zaferin İslamın olmasını ve tüm şehitlerimize rahmet, hastalarımıza acil şifalar temenni ederek, ülkelerimize fitne tohumu serpmek isteyen dahili ve harici güçlerin telef olmasını diliyorum.
'AZERBAYCAN YILI İLE KARDEŞLİĞİMİZ GÜÇLENDİ'
Rektörümüz başta olmakla, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının Azerbaycan yılı ilan edilmesi ve Ülkelerimiz arasında yıllara dayalı kardeşliğin pekişmesi için Azerbaycan yılının başarıyla tamamlanmasında emeği geçen Rektör Yardımcılarımıza, ilgili Dekanlarımıza, Genel Sekreterliğimize, Dış İlişkiler Birim Müdürlüğüne, Basın ve Halkla İlişkiler Birim Müdürlüğüne, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına, ÖTYB Sekreterliğine, tüm hocalarımıza, her zaman yanımızda olduğu için Kahramanmaraş Valimize, Kahramanmaraş Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarımıza, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliğimize, Zengin Azerbaycan Uğrunda Mücadele Sosyal Birliğine, İndex(Azeder) ailesine, Kahramanmaraş yerel ve ulusal basın mensuplarına ve en esası bizleri bu kadar sevdiği için Kahramanmaraş halkına ve ismini sayamadığım herkese Ülkemizi, Üniversitemizdeki Azerbaycan'lı öğrencilerimizi, Kahramanmaraş'ta ikamet eden vatandaşlarımızı temsilen teşekkür eder, bu azimli ve güzel çalışmalarının devamını diliyorum. Son olarak Dernek 2.Başkanı Hemran Emirli tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Deveci’ye Teşekkür Belgesi Takdim edildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz